ЗСУ біля Херсону! За крок до визволення – вся правда про наступ: вже скоро. Україна переможе!

Збройні сили України дійсно сильно наблизилися до міста Херсон. Утім, інформація, про те, що українські військові зайшли в місто – не відповідає дійсності.

Про це повідомив заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в етері телеканалу “Апостроф TV”. Екс-нардепів Мосійчука та Купрія, які розповіли про нібито заняття ЗСУ чотирьох вулиць у Херсоні, у Міноборони порівняли з дітьми. Зараз боїв за саме місто немає.

Але ЗСУ дійсно дуже близько. І вони працюють дуже ефективно, професійно. Я впевнений, що скоро такі новини щодо звільнення Херсону стануть реальними. Поки що в самому Херсоні немає бойових дій, – сказав заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. 

Соболевський також закликав не поширювати недостовірну інформацію. За словами заступника голови облради, у мешканців Херсону склалася важка ситуація.

“Є базові продукти, необхідні для життя, але частина завозиться з окупованого Криму і тому люди не хочуть їх купувати. Але інша, більш серйозна проблема – що грошей нема. Бізнес зупинився, роботи в області практично немає і українській банківській системі важко працювати. Люди всіма силами намагаються залишити Херсонщину, але така можливість обмежена. Всі чекають Україну та ЗСУ”, – додав він.

Соболевський також розповів, як виїхати з Херсону.

Можна лише двома шляхами – на Запоріжжя через Василівку, або ж в напрямку окупованого Криму. Я би другий варіант не дуже радив, – сказав він.

Майбутнє звільнення українською армією тимчасово окупованого Херсона викличе шок як у росіян, так і в путінському бункері. Після цього автоматично почнеться руйнування режиму. Такий прогноз озвучив російський публіцист Андрій Піонтковський в ефірі Радіо НВ. За словами експерта, на Заході нарешті виробилася єдина позиція і вже ніхто не має наміру примушувати Україну до політичних поступок заради миру.

“Це вже раніше озвучувалося Зеленським – ніяких переговорів не буде до тих пір, поки російська армія не відступить на лінію 23 лютого. Це – червона лінія, без виконання якої ніхто з Росією розмовляти не буде, а навпаки, Захід докладатиме максимальних зусиль у постачанні, навчанні української армії, щоб вона могла силою виштовхнути Росію за цю лінію”, – підкреслив Піонтковський.

Публіцист переконаний, що саме відведення окупаційних військ на позиції до 24 лютого уможливить дипломатичний шлях повного відновлення територіальної цілісності України. При цьому, підкреслив він, Київ не має наміру відмовлятися від Криму та ОРДЛО. Росія ж, за прогнозом експерта, буде йти до провалу на тлі поставок Україні Західної зброї та контрнаступу ЗСУ.

Запевняю, звільнення Херсона вже викличе шок і у російського глибинного народу, зануреного в телепропаганду, і в самому путінському бункері. І в Росії почнуться дуже бурхливі політичні процеси. Ось ця червона лінія-відведення російських військ на стан 23 лютого, якого захід буде домагатися всіма силами й нікуди від нього не відступить, – ця лінія не сумісна з політичним життям Путіна. Для нього це – катастрофа. Я думаю, навіть і з фізичним життям Путіна ця лінія несумісна, – заявив Піонтковський.

Він прогнозує, що більш предметно про це можна буде говорити приблизно через два місяці, коли українські війська освоять сучасне озброєння.