10 хвилин тому! Контрнаступні дії: окупанти зазнають втрат – ЗСУ не зупиняються. Переможемо!

ЗСУ проводять контрнаступні дії на південному фронті.  Про це повідомляє ОК Південь.

“Ситуація на лінії зіткнення має свою динаміку. Внаслідок контрнаступальних дій наших військ ворогові завдано суттєвих втрат і йому доводиться займати оборону на невигідних недообладнаних рубежах. Бойові дії продовжуються”, – сказав Назаров.

Бойові дії тривають. Загарбники продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру в населених пунктах вздовж адмінмежи Миколаївщини та Херсонщини. Знов атаковано Миколаїв реактивними системами залпового вогню. З відчаю ворог намагається болюче вжалити і знов влучає в житлові квартали. Попередньо, є поранені серед цивільного населення. Інформація уточнюється.

Нагадаємо, на одному з хуторів Гуляйпільщини українські військовослужбовці знищили велику кількість ворожої військової техніки і живої сили окупантів. Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство оборони.

“На одному з хуторів Гуляйпільщини воїни 45 окремої артилерійської бригади Збройних сил України, аеророзвідка і “Азов” злагоджено завдали нищівного удару по «лігву» російських загарбників. Ліквідували велику кількість техніки і живої сили рашистів”, – йдеться у повідомленні.

Також у Зеленського розповіли про успішну контратаку ЗСУ у Херсонській області.

У п’ятницю, 27 травня, Збройні сили України провели успішну контратаку на Херсонщині. Українські сили вдарили по ворогові біля села Давидів Брід у Бериславському районі.

Внаслідок атаки ЗСУ було збито російського Су-35, убито 63 оккупанти та розбито 19 одиниць техніки, серед яких шість вертольотів росіян.

В Офісі президента назвали бій перспективним та заявили про непогані шанси вийти на Нову Каховку.