10 хвилин тому! Прямо на Донбасі: термінове повідомлення від ЗСУ. Привід для вторгнення в Україну!

Росія готує в ОРДЛО теракти як привід для вторгнення в Україну.

Російські військові та спецслужби готують терористичні акти на окупованих територіях Донбасу, щоб використати їх як привід для введення в Україну збройних сил під виглядом “миротворців”.

“На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей російські кадрові військові та спецслужби готують теракти, жертвами яких мають стати мирні жителі. Ворог прагне використати це як привід для звинувачення України і введення регулярних підрозділів збройних сил РФ під виглядом “миротворців”.

Дезінформуючи суспільство про затримання нібито українських ДРГ, противник розкриває власні плани, серед яких – мінування мостів та шляхів, якими окупаційна адміністрація вивозить мирних жителів на територію РФ, мінування автомобілей, житлових будинків та громадських об’єктів.

Під особливою небезпекою перебувають автобуси та потяги з дітьми-сиротами та літніми людьми, яких вивозять за відомими та запланованими ними графіками й маршрутами…

Противник використовує примусове вивезення мирного населення, передусім жінок та дітей, для реалізації своїх кривавих провокацій”, – пише головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Facebook.

Залужний наголосив, що Україна “не планує жодних наступальних дій на Донбасі”.

Також він пояснив, у чому підступність дій противника. Вона полягає в застосуванні артилерії, яку навмисне розмістили в населених пунктах, створивши загрозу для мирних мешканців окупованих територій.

Таку інформацію підтверджує і НАТО. Генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг заявив, що бачить ознаки того, що Росія “готується створити привід для нападу”. Через що, Британія створює структуру для протидії російській дезінформації

Міністерка закордонних справ Великобританії Ліз Трасс повідомила, що створює спеціальну структуру, до завдань якої входитиме протидія російської дезінформації на тему України.

“Ми спостерігаємо подвоєння обсягу дезінформаційної активності за останній тиждень”, – сказала Тасс.

За її словами, з початку цього місяця було опубліковано вже 40 фрагментів неправдивої інформації з Росії з українського питання.

Міністерка нагадала, що наприкінці холодної війни у Великій Британії розпустили відповідний підрозділ, але росіяни “не розпустили свій”.

“Ми чинимо опір, ми працюємо з нашими союзниками, щоб Кремль не міг продовжувати намагатися стверджувати те, що не відповідає дійсності”, – підсумувала вона.

Розуміючи загрози Зеленський після повернення в Україну доручив збільшити забезпечення військ. Повідомляє Офіс президента.

Після повернення з Мюнхенської конференції з питань безпеки Президент України Володимир Зеленський провів нараду з керівництвом сил безпеки та оборони, що відбулася в Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Глава держави заслухав детальні звіти про події останньої доби на сході України та стан бойової готовності військ.

Президент отримав актуальну інформацію від розвідувальних служб щодо ситуації на території Росії та Білорусі вздовж українського кордону, а також на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей.

Крім того, йшлося про нагальні проблеми гуманітарного характеру та шляхи їх розв’язання. Учасники наради обговорили можливі сценарії подальшого розвитку подій та необхідні кроки України у разі реалізації кожного з них.

Володимир Зеленський дав доручення щодо актуального додаткового матеріально-технічного забезпечення військ.