10 хвилин тому! Розширення місії – Канада залучає всі свої сили. Надання зброї!

Президент Володимир Зеленський вдячний прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо за своєчасне рішення на підтримку обороноздатності України, про це глава держави повідомив у Twitter.

Вдячний Канаді та моєму другові Джастіну Трюдо за своєчасне рішення на підтримку обороноздатності України. Цінуємо продовження та розширення місії UNIFIER, надання нелетального озброєння, обмін розвідувальною інформацією та допомогу в захисті від кібератак, – зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, сьогодні прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо  оголосив про продовження на три роки мандату військової тренувальної місії в Україні UNIFIER, а також про подвоєння кількості канадських тренерів й передачу Україні військового нелетального обладнання.

Канада надає до 50 млн дол на гуманітарну допомогу Україні та підтримку у розвитку. Звісно, це на додачу до кредиту в 120 млн дол, про який ми оголосили минулого тижня, – сказав Трюдо.

У рамках операції UNIFIER в Україні перебуває близько 200 канадських військових. Вони знаходяться на різних локаціях у центральній та західній Україні, а штаб-квартира – у Яворові. З 2015 року, коли розпочалася місія, тренування отримали понад 33 тисячі українських військових.

Він додав, що найближчим часом міністр оборони Канади Аніта Ананд здійснить візит до Латвії та України, аби відвідати дислоковані там канадські підрозділи.