10 хвилин тому! Вже на Майдані – переворот: увірватись всередину. Опозиція йде ва-банк. Почалось!

Велика війна РФ проти України вже почалася і вона зовсім не така, як очікувалося, вважає Саша Сотник.

Російський опозиційний журналіст Саша Сотник попередив Україну про плани Кремля, на які ніхто не очікує.

Із заявою він виступив у своєму відеоблозі на YouTube 30 листопада

“Всі чекають на початок звичної війни Росії проти України з лихим вторгненням і бліцкригом на кшталт гітлерівської “Барбаросси”. А вона буде зовсім іншою, якої ніхто не чекає. Точніше, не “буде”, а вже почалася з підніжки легітимному президентові України і з розхитування основи держави”, – заявив Сотник.

Він вважає, що історія з так званим “Вагнергейтом” – це частина великої російської спецоперації із захоплення України.

“Розслідування, ініційоване (керівником Bellingcat – ред.) Грозєвим, поставило Зеленському підніжку в дуже зручний для Путіна момент… Коли смертельна небезпека нависла над Україною, численні недоброзичливці Зеленського замість того, щоб не розхитувати державність, обрушилися на президента. Це і є напад, ініційований Путіним”, – висловив думку журналіст.

Він упевнений, що Кремлю в Україні потрібні масові заворушення, бажано “з кров’ю”, щоб змусити Захід відвернутися від “нестабільної” країни, відмовити їй у підтримці.

Після цього Путін зможе ввести на територію країни своїх окупаційних “миротворців”, приєднавши її до Союзної держави.

“За задумом кремлівських ляльководів, українська опозиція сама має протаранити українську державу. Затисне до суворих братніх обіймів, з яких уже не вирватися ніколи”, – констатував Сотник.

Зазначимо, що О 19:00 на Майдані має розпочатися акція низки опозиційних сил. По суті, це продовження акції партії Демократична сокира та Руху опору капітуляції (РОК). 21 листопада їхні прихильники вимагали звільнити голову Офісу президента Андрія Єрмака, інакше за 10 днів розпочнуть безстрокову акцію з вимогою імпічменту Зеленського.

В оперативних зведеннях УДО очікувалося, що акція 1 грудня відбудеться під стінами ОП та парламенту і що до неї, окрім Демсокири та РОК, доєднається ціла низка опозиційних партій, зокрема: Нацкорпус, Свобода, Радикальна партія Олега Ляшка, Європейська солідарність, Народний фронт та інші.

“Щонайменше вони блокуватимуть парламент. Щонайбільше – можуть спробувати зайти до парламенту, обмалювати все і заявити свої вимоги”, – припускає LIGA.net один з керівників монобільшості.

В політичній кризі та в дестабілізації України, а також у сценарії «державного перевороту» найбільше зацікавлений Кремль, таку думку висловив у коментарі Радіо Свобода голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Ризик (політичної кризи та дестабілізації) – безумовно є. Провокації під час масових протестних акцій ми бачили й раніше: причому і при (Петрі) Порошенку, і при (Володимирі) Зеленському. Такий ризик зберігається і зараз. А те, що Росія зацікавлена у провокуванні гострої політичної кризи – в цьому переконані багато спостерігачів і в Україні, і за її межами. Саме це може стати підставою для втручання Росії у внутрішні справи України, як це вже було на початку 2014 року», – зазначає Фесенко.

Також він згадує повідомлення CNN про те, що США попередили Україну про ведення ФСБ Росії дестабілізуючої діяльності всередині України, зокрема для того, щоб розбурхати суспільство проти чинного президента.

Про «руку Кремля» у можливій спробі державного перевороту згадує також член «безпекового» парламентського комітету, депутат від «Слуги народу» Федір Веніславський, який також є представником президента в Конституційному суді.

«Як депутат профільного комітету я отримую інформацію (зокрема її надає нам розвідувальне співтовариство) про те, що такий варіант розвитку подій дуже хотіла б бачити Російська Федерація. І вона все для цього робить», – каже депутат монобільшості.

Він уточнює, що подібне бачення ситуації мають як українські розвідники, так і розвідслужби деяких західних держав.