10 хвилин тому! Зеленський відповів Порошенко – термінове звернення: забрати мільйони. Олігарх все!

Президент Володимир Зеленський вважає, що ситуація навколо підозри Петру Порошенку у держзраді не спровокує внутрішньоукраїнську кризу. Про це він заявив журналістам після зустрічі з дипломатами у Карпатах.

Зеленського попросили прокоментувати те, що 20 грудня Порошенку вручили підозру у державній зраді та викликали на допит. Хоча сам Порошенко та його адвокати вручення підозри не визнають. Про це пишуть на сайті “BBC News”.

Я про це не думаю, що там було виписано, це виписують правоохоронні органи. Я не думаю, що це буде впливати на ситуацію всередині нашої держави, – заявив Зеленський.

Президент додав, що на внутрішню ситуацію в Україні впливають “фінансові групи”, до яких, як вважає Зеленський, належить і Порошенко. Мовляв, такі групи можуть звозити людей на можливі акції протесту.

Три-чотири групи. Зараз такі гроші, як раніше, вони не заробляють. Я б не сказав, що вони такі альтруїсти, – заявив він.

Він також додав, що з часом “люди розберуться, хто є хто”.

Ми не бачимо резонансу щодо таких людей як пан Медведчук чи пан, про якого ви зараз сказали, – додав президент. – Я думаю, що підтримки цих процесі в суспільстві немає. І це зрозуміло. Воно так не вийде, заробляти на цьому суспільстві, а потім щоб це суспільство тебе підтримувало.

Суть самої кримінальної справи, у якій фігурує Петро Порошенко, президент не став коментувати.

Якщо це ті питання, пов’язані з конкретикою, з вугіллям… торгівлею з сепаратистами, то хай розбирається суд і правоохоронні органи, – підсумував Зеленський.

“Я не думаю про те, що там було виписано (у підозрі). Це виписують правоохоронні органи. Не думаю, що це впливатиме на ситуацію в нашій державі. На це зазвичай впливають фінансові групи. Він (Порошенко) є однією з цих фінансових груп. Вони звозять людей із різних областей, це ж відкрита інформація. Непростий час, люди хочуть заробити копійку. Хтось так приходить, хтось за власною волею це робить”, – заявив він.

Зеленський згадав про підозрюваного в державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Ці питання пов’язані з конкретикою, вугіллям, торгівля із сепаратистами. Тому нехай розбирається суд і правоохоронні органи. Воно так не вийде. Заробляти на суспільстві, а потім щоб це суспільство тебе підтримало. І 2014 року не їх підтримувало суспільство, хочу нагадати. Воно підтримувало себе, державу, державність, прапор, гімн. Згодом люди розуміють, хто є хто. Наша держава не сліпа й починає крок за кроком розбиратися, – сказав президент.

Також щойно стало відомо про те, що Антимонопольний комітет України оштрафував 3 компанії, які пов’язують з Порошенко. Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на загальну суму 283 624 500 грн групу компаній, кінцевим бенефіціарним власником яких є колишній президент України, народний депутат, а нині – підозрюваний у держзраді Петро Порошенко. Штраф винесли за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем. Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

Зазначається, що йдеться про ТОВ “Інтерстарч Україна”, ПрАТ “Дніпровський КПК”, ПрАТ “Інтерекорн”. Штраф винесено за два порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на загальнодержавному ринку первинної реалізації патоки крохмальної кукурудзяної та глюкозних сиропів”, – зазначили в Антимонопольному комітеті.

За інформацією АМКУ, ці компанії необґрунтовано підвищували ціни на патоку та сиропи протягом квітня-червня 2018 року, лютого-березня 2019 року та у жовтні 2020 року. А також встановлювали протягом 2018-2020 років різні умови до рівнозначних угод з покупцями цього товару без обґрунтованих причин.

Також виявлено, що група компаній здійснювала цінові виключення для окремих кондитерських фабрик. Наприклад, для одного з покупців патоки у досліджуваний період встановлювалися ексклюзивно низькі ціни. Поясненням цьому може бути спроба Групи таким чином завадити одному зі своїх найбільших покупців патоки перейти до конкурента (імпортера) – ТОВ “Амілко” (Ростовська обл. РФ), а також – не допустити переходу до нього інших покупців патоки, чиї потужності розташовані в східній частині України, – йдеться у повідомленні.