10 хвилин тому! Зеленський заявив. Найстрашніша війна у Європі з часів Другої світової. Ми дамо відсіч – перемога за Україною!

Володимир Зеленський наголосив, що зараз відбувається найстрашніша війна у Європі з часів Другої світової. Її розв’язала Росія, коли напала на Україну.

Про це він написав у телеграмі. 

Президент зазначив, що ми воюємо проти однієї з найчисельніших армій у світі за наш порятунок.

Воюємо проти ракет, бомб і реактивної артилерії. Проти окупантів, які розстрілюють біженців на дорогах, – додав глава держави.

Росіяни вбивають звичайних мирних людей, створюють штучний голод цілим містам, спалюють житлові квартали. Насамкінець Зеленський оприлюднив страшні фото цієї війни. На них – розтрощені будинки, новонароджені немовлята в підвалі та люди, які назавжди втратили свої домівки.

Окрім того, Росія, що вдерлася в Україну, може планувати вторгнення й на територію інших держав. Зокрема, у зоні ризику країни Балтії.

Ймовірні наступні цілі Путіна намагаються спрогнозувати у НАТО. Про це повідомляє видання Reuters.

Так, перекриття сухопутного сполучення між Калінінградом та Білоруссю, яке називають Сувальським коридором, боляче вдарить по країнах Балтії. Нині там проходить кордон між Польщею та Литвою.

“Путін може швидко захопити Сувальський коридор. Це відбудеться не сьогодні і не завтра, але це може статися за кілька років”, – вважає німецький генерал Ханс-Лотаp Домрьозе.

Підстав для занепокоєння Заходу додає й непередбачуваність дій Путіна. Зокрема, переведення ним 28 лютого у режим підвищеної бойової готовності ядерних сил РФ. Усе це відбувалося на тлі заяв Кремля про “небезпеки для Росії від розширення НАТО” та тез про “приниження Росії” після розпаду СРСР.

А 11 березня міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів Путіну про “нарощування Заходом збройних сил поблизу західних кордонів Росії”. Той у відповідь поставив вимогу підготувати доповідь про можливу реакцію РФ на нові “загрози”.

“Президент України Володимир Зелінський попередив, що наступною метою Росії стануть країни Балтії. Балтійське море – це великий і жвавий ринок морських перевезень контейнерів та інших вантажів, що сполучає Швецію, Фінляндію, Естонію, Латвію, Литву та Росію з рештою світу”, – пише видання.

Додамо, що Генеральний штаб Збройних сил України повідомив орієнтовні втрати російських військ станом на 21 березня. Згідно з цими даними, Росія втратила близько 15 тисяч особового складу своїх військ, а також:

498 танків
1535 бойових броньованих машин
240 артилерійських систем
80 РСЗВ
45 засобів ППО
97 літаків
121 гелікоптер
969 одиниць автомобільної техніки
три кораблі /катери
60 цистерн із ПММ,
24 БПЛА оперативно-тактичного рівня
13 одиниць спеціальної техніки.
«Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій», – наголосили у Генштабі.