У Львові на хабарі у 8 тисяч гривень затримано пожежника (ФОТО)

За не притягнення підприємця до адміністративної відповідальності інспектор ДСНС вимагав неправомірну вигоду. Під час отримання грошових коштів провідного інспектора затримали.

Працівники Управління захисту економіки Національної поліції та ГУДСНС у Львівській області викрили посадовця, який систематично вимагав та отримував невеличкі "подяки" за невиконання своїх прямих службових обов'язків.

Працівники УЗЕ встановили, що провідний інспектор районного відділу ГУДСНС України у Львівській області вимагає від підприємця хабара. За 8 тисяч гривень "винагороди" капітан "закриє очі" на виявлені правопорушення та допоможе уникнути відповідальності.

За зібраними матеріалами УЗЕ прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Зустріч посадовець призначив на одній з вулиць міста Львів. Під час отримання неправомірної вигоди пожежника затримали працівники Управління захисту економіки Національної поліції, ГУДСНС та прокуратури у Львівській області. У провідного інспектора правоохоронці вилучили 8 тисяч гривень, отриманих від бізнесмена.

Капітана затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Пожежнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.