ТЕРМІНОВО: перший пішов – українському депутату-олігарху загрожує 12 років тюрми!

Отже, департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №12015100010000279 щодо дій колишнього голови правління банку «Фінанси і кредит», його підозрюють в злочинному намірі, спрямований на заволодіння майном фінустанови в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє Корупція. інфо

Крім того, ГПУ підозрює в доведенні до фіктивного банкрутства банку «Фінанси і кредит» особисто власника фінустанови – Костянтина Жеваго.

Як випливає з матеріалів справи, слідчі встановили, що в квітні 2012 року у голови правління банку «Фінанси і кредит», який займав посаду з 31.08.2002, виник «злочинний умисел, спрямований на заволодіння майном AT« Банк «Фінанси та кредит »в особливо великих розмірах» шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою з іншими особами, зокрема і посадовими особами банку «Фінанси і кредит».

Нагадаємо, що Костянтина Жеваго звинувачують у виведенні 113 мільйонів доларів на офшорні рахунки перед фіктивним банкрутством банку.

За даними слідства, глава правління банку в невстановлений спосіб повідомив своєму знайомому, який в період з 23.11.2007 по 12.12.2012 на громадських засадах працював помічником народного депутата України бенефіціарного власника банку «Фінанси і Кредит» і іншим невстановленим посадовим особам банку свій злочинний план, спрямований на заволодіння майном «Фінанси і Кредит» в особливо великих розмірах.

Згідно з іншими постановою Печерського райсуду Києва від 10.10.2016, що стосується цього ж кримінального провадження, слідчі досліджують також обставини отримання банком «Фінанси і кредит» за останні кілька років від НБУ рефінансування в сумі близько 5 млрд грн, майновими поручителями за яким виступали ЗАТ «Київський суднобудівний-судноремонтний завод», ЗАТ «Київмедпрепарат», ЗАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль».

«АТ« Київський суднобудівний-судноремонтний завод ЗАТ «Київмедпрепарат ЗАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль »забезпечили виконання зобов'язань АТ "Банк «Фінанси та Кредит» перед НБУ, передавши в заставу належні їм цілісні майнові комплекси, вартість яких більшою суму рефінансування уточнюється в документі.