Забудьте про дозволене: на водіїв чекають суворіші обмеження. Це повинно було діяти в нас вже давно

Депутати змусять водіїв їздити повільніше.

В Україні змінять норми перевищення швидкості для водіїв.

Відповідний законопроект найближчим часом буде розглядатися у Верховній Раді.

Про це повідомляє Корупція. інфо

Згідно з документом, граничні норми дозволеної швидкості зменшуються до 10 км / год, хоча раніше цей показник становив 20 км/ч. На міських дорогах також введуть нові допустимі перевищення – 50 замість 60 км/год.

В Європі такий досвід використовують уже давно. Зокрема, британські експерти відзначають, що значна кількість аварій відбувається в більшості випадків з-за перевищення швидкості.

За статистикою, менше 5% пішоходів гинуть під колесами машин, швидкість наїзду яких не перевищує 32 км/год. Якщо показники підвищаться 48 км/год, то пішоходи ризикують отримати значні травми, а близько 45% не виживають до приїзду лікарів швидкої допомоги.

У тому випадку, якщо автомобіль рухається зі швидкістю 64 км / год, показники смертності і взагалі критичні – під час наїзду вмирає близько 85% людей.

Втім, існує ймовірність того, що водії не відразу почнуть реагувати на подібні зміни і дотримуватися нові норми – більшість власників авто, як показує практика, ігнорують нововведення.

Правоохоронці сподіваються, що повноцінне введення системи фіксації порушень правил дорожнього руху змінить ситуацію в інший бік.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що сума штрафів для українських водіїв істотно зросла. Відтепер за парковку на місці, яке призначене для людей в інвалідністю, доведеться заплатити 1020 гривень замість звичних 465 гривень.