2 хвилин тому! США вжарили: шокуюча спецоперація – ліквідувати Путіна? Такого не очікував ніхто!

Нещодавньою ліквідацією лідера Аль-Каїди американські спецслужби підтвердили свої безмежні можливості. Теоретично спецслужби США здатні ліквідувати президента Росії Володимира Путіна.  Про це заявив генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун в ефірі одного з телеканалів. 

Теоретично американські спецслужби здатні вчинити з Путіним так само, як із лідером Аль-Каїди Айманом аз-Завахірі. Але треба розуміти, що та система ППО, яка захищає Путіна, а також переносні ЗРК та система радарів – можуть запобігти ліквідації цього терориста, – зазначив Ягун. 

За його словами, операція з ліквідації аЗ-Завахірі підтверджує безмежні можливості спецслужб США. Представники спецслужб США розповіли, що стежили за аз-Завахірі у Кабулі багато днів, вивчили його графік та знали звички. Також використовували ракети, оснащені не вибухівкою, а спеціальними лезами для ліквідації терориста. Ця унікальна спецоперація, яка тривала не один день, підтверджує, що можливості американських спецслужб поки що фактично безмежні,  наголосив генерал. 

Упродовж кількох років уряд США знав про існування мережі, яка підтримувала аз-Завахірі, а протягом останнього року після виведення військ США з Афганістану офіційні особи стежили за ознаками присутності Аль-Кайди в країні. 

Цього року офіційні особи встановили, що родина аз-Завахірі – його дружина, дочка та її діти – переїхала на конспіративну квартиру в Кабулі, де згодом було виявлено й саму аз-Завахірі. І щойно аз-Завахірі прибув до кабульської конспіративної квартири, його неодноразово впізнавали на балконі – де він у результаті і був убитий. Операцію було здійснено без загрози структурної цілісності будівлі за мінімального ризику для цивільних осіб та сім’ї аз-Завахірі. 

Високопоставлені міжвідомчі юристи США вивчили ці розвідки та підтвердили, що аз-Завахірі є законною метою на підставі того, що він продовжує керувати Аль-Кайдою. Майстерність виконання цієї операції доводить, що президент Росії з легкістю може стати наступною мішенню і те, що США покінчать із кремлівським диктатором більше схоже на реальність. Щонайменше така поведінка США змушує РФ та її диктатора напружитися. 

Зокрема, про це говорив екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Організувавши операцію з ліквідації Аз-Завахірі та нещодавній візит спікера Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі на Тайвань, на його думку, США вже вдруге “показали зуби” світу. І цей сигнал чітко побачили й у Москві. 

США двічі показали зуби: ліквідували лідера Аль-Каїди та здійснили візит спікера Конгресу США на Тайвань. Ці зуби добре побачили у Кремлі. Сигнал дуже простий: ми нікого не боїмося та знищимо всіх, хто загрожує безпеці США, – заявив Павло Клімкін. 

Напруженість у відносинах Росії зі США спостерігається вже не перший рік. А із загостренням воєнних дій на території України, вона вийшла на новий рівень. Стає все помітнішим, що Путін не готовий йти на крайні кроки, бо боїться США. Зокрема йдеться і про використання ядерної зброї. 

Використовувати таку зброю Росія може лише проти США, такі особливості розміщення та націлення міжконтинентальних ракет. Але ж Путін, що б він не розповідав, чудово знає, що США йому не загрожують і першими не вдарять. Застосування стратегічної ядерної зброї означає автоматичне отримання удару у відповідь і гарантовану загибель. Путін не самогубець. 
 
Тож чи візьмуться США за ліквідацію кривавого диктатора – покаже час. А наразі країна активно демонструє свою підтримку Україні та незабаром може визнати РФ країною спонсором тероризму. Цей крок додасть “оков” на Росію та, ймовірно, стане першим знаком майбутньої розправи з Путіним.