2 хвилини тому! Прорив ДРГ – прямо в тил: ЗСУ покришили! Не вижив ніхто, Південь під контролем!

Попри успіхи ЗСУ на фронті, слід розуміти, що ситуація там досить непроста. Особливо це стосується Півдня України. Там ворог намагався прорвати лінію оборони українських військових. Про це під час телемарафону розповіла речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк. Вона зауважила, що контроль залишається за українськими військовими. Сам же ворог продовжує зазнавати втрат.

Попри контроль на лінії фронту, ворог не полишає спроб прорвати нашу лінію оборони. Так, минулої доби зафіксували намір просунутися танковому взводу. Але, наголосила Гуменюк, ворога зупинила протитанкова міна. Одна з машин на ній підірвалася, решта дві – повернулися назад.

Але і це ще не все. Цієї ночі спостерігалася активність диверсійної групи. Вона, за словами речниці Сил оборони Півдня, спробувала вночі перейти у тиловий бік. Але й тут ворог зазнав невдач. Наші військові відкрили вогонь, що змусило окупантів повернутися на свої позиції.

Нагадаю, що позиції вони облаштовували досить давно. І укріплювали їх у тому числі за допомогою залізобетонних конструкцій. Тому на такій відкритій місцевості як Херсонщина досить складно їх вибивати з позицій,– підкреслила Гуменюк.

Водночас, зауважила вона під час телемарафону, спостерігається й інший вид активності ворога. Бувають ситуації, коли він самостійно складає зброю та відходить від зайнятих позицій. Не виключено, що це пов’язано з деморалізацією російських бійців, котрі щоденно зазнають шалених втрат.

Ось про них ми і поговоримо. Адже лише за минулу добу “двохсотими” стали ще 400 загарбників. Тож “полк кобзона” лише процвітає.

Також зазначимо, військове керівництво Росії хоче залучити до війни проти України першокурсників військово-морської академії імені адмірала Кузнєцова у Санкт-Петербурзі. Батьки першокурсників протестують проти відправки курсантів на війну. 

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Після місяця навчань у академії, курсантів виселили з казарми, яку передали під потреби мобілізації, до будівлі без ремонту та вікон. Щоб уникнути спілкування з батьками та самовільного залишення місця служби, курсанти перебувають під цілодобовим спостереженням та охороною. Батьки курсантів звернулися до керівництва академії, але у зустрічі їм відмовили, – повідомляє ГУР.

Раніше вже повідомлялось, що новомобілізовані росіяни вже телефонують на гарячу лінію Головного управління розвідки України і питають, як здатися в український полон.

Про це розповів представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Він нагадав, що “Хочу жити” – гаряча телефонна лінія для військовослужбовців РФ, які мають намір здатися в полон, продовжує працювати цілодобово.

Дуже багато зараз звернень на гарячу лінію від новомобілізованих росіян або навіть від тих, хто ще не мобілізований. Телефонують і питають: “В разі, якщо мене мобілізують, які мої дії, що я маю зробити, як правильно здатися? Такі випадки є. Мотивація воювати у росіян вкрай низька, — каже Юсов.

За його словами, гарячою лінією для здачі в полон можуть скористатися і мешканці окупованих територій України, яких примусово призвали до лав окупаційної армії. Наприклад, останнім часом активно телефонують кримчани.

Тож проєкт “Хочу жити” — це проєкт і для росіян, які переосмислили й обрали життя, а не смерть за Путіна та невідомі ідеали “руского міра”, і для інших, які стали жертвами рашистів та путінської військової машини, — підсумував Юсов.