2 хвилини тому! Вова, ВИБАЧАЙ! Байден набрав Зе: допомоги більше не буде, жирна крапка! ОФІЦІЙНО!

У понеділок Білий дім знову закликав Конгрес США прискорити процес затвердження додаткового фінансування для України, попереджаючи, що наразі наявних коштів вистачить лише до завершення року для одного пакету військової допомоги.

Про це координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі сказав на онлайн-брифінгу.

Кірбі сказав, що США планують оголосити про ще один пакет військової допомоги Україні до кінця грудня.

«Однак, коли це буде зроблено…, ми більше не матимемо повноважень на поповнення запасів», – додав він, маючи на увазі, що ці пакети військової допомоги виділялись з американських складів, а кошти скеровувались на їхнє поповнення.

Представник Білого дому вкотре закликав Конгрес без зволікань схвалити запит президента США Джо Байдена з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки, зокрема допомоги для України.

Він повторив, що більшість коштів залишається на американських оборонних підприємствах, які виробляють необхідну для ЗСУ зброю.

Нагадаємо, фінансовий інспектор Пентагону Майк Маккорд раніше повідомив Конгресу, що до 30 грудня його відомство вичерпає кошти для поповнення запасів зброї, надісланої Україні.

«Після того, як ці кошти будуть використані, міністерство вичерпає фінансування, доступне нам для надання безпекової допомоги Україні», – написав посадовець Пентагону.

Білий дім у жовтні звернувся до Конгресу США з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Але воно застрягло в Сенаті через суперечності між обома партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.