2 хвилини тому!КОМАНДУВАННЯ АРМІЇ РФ РОЗІРВАЛО – ЗСУ попали точно в ціль: не вижив ніхто! Окупанти здаються!

Про Авдіївку на Донеччині сьогодні пишуть у всіх військових зведеннях. Військові експерти в усьому світі обговорюють, як російська армія закидає тілами своїх загиблих солдатів підступи до цього невеликого міста з одним жадібним бажанням – узяти його. Агресор безперервно атакує Авдіївку, але місто – під синьо-жовтим прапором.

Наразі відомо, що бої за Авдіївку Донецької області суттєво збільшили втрати російських окупантів в Україні.

«Кількість некрологів (окупантів РФ, — ред.) останнім часом серйозно зросла: якщо влітку та на початку осені волонтери знаходили інформацію приблизно про 80 загиблих на день, то тепер це 100-110 загиблих на добу», — йдеться у нових даних спільного. проекту «Медіазони» та «Бі-бі-сі» щодо встановлення поіменного списку знищених на війні з Україною російських загарбників.

Журналісти уточнюють, що зростання числа некрологів окупантів РФ пов’язане з активними спробами російської армії взяти Авдіївку: «Ми бачимо десятки некрологів із зазначенням цього місця загибелі, решта також очевидно пов’язана з Авдіївкою, але місце загибелі не вказано».

Крім того, у матеріалі публікуються прізвища 14 знищених останнім часом окупантів у званні від підполковника та вище.

«Це майже рекорд: порівняні втрати серед високопоставлених офіцерів Росія зазнавала лише минулого літа, коли Україна почала застосовувати далекобійні ракети HIMARS. Наразі таке зростання частково можна пояснити появою на фронті ракет ATACMS.», — уточнюють автори матеріалу.

Журналісти нагадують, що нещодавно стало відомо про удар по штабу угруповання РФ «Дніпро», в результаті якого було ліквідовано щонайменше трьох полковників ВДВ: Олександра Галкіна, Вадима Добрякова та Олексія Коблова. Крім того, у шпиталі від ран помер начальник штабу 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту Ян Суханов.

«Ми поки що не додали до списку високопоставлених офіцерів тимчасового виконувача обов’язків начальника 126 військово-слідчого управління Дмитра Кацубу, поки нам не вдалося встановити його звання — швидше за все, він був підполковником або полковником, але точно його звання нам встановити не вдалося. Він загинув під час удару Скадовськом ракетами HIMARS.», — пишуть автори матеріалу.

Водночас наголошується, що більшість високопоставлених офіцерів РФ було знищено не при ударах по штабах, а на лінії фронту: як правило, це командири батальйонів або штурмових загонів Шторм-Z.

«Крім того, стало відомо про загибель 69-річного полковника поліції у відставці Володимира Попова, він командував козацьким батальйоном «Терек»: судячи з некрологів, дуже часто підрозділами козаків керують люди старше 60 років, — додає «Медіазона».

У Сухопутних військах ЗСУ також заявили, що у росіян справді складна ситуація з втратами. Рятують ці обставини новомобілізовані окупанти. Зокрема, великі втрати серед загарбників пов’язані з чималою кількістю «відказників», які відмовляються виконувати накази і тікають з позицій.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник служби зав’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо.

«У окупанта насправді важка ситуація з втратами… Крім того всього, в них є втрати через відказників, які відмовляються виконувати накази, та дезертирів, які покидають поле бою. Але в росії відбувається прихована мобілізація, і за рахунок новомобілізованих військових вони поповняють дані втрати», — розповів він.