20 хвилин тому! Киву заткнули – у в’язницю. Привести в зал суду – почалось немислиме. ОПЗЖ розбито

Депутат Верховної Ради України, член проросійської партії “ОПЗЖ” Ілля Ківа відзначився новою скандальною заявою на адресу своєї ж країни й свого народу.Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Telegram

.

Політик, відомий своєю підтримкою Путіна не скупився на образливі вирази на адресу не тільки влади, а й народу України, в тому числі, представників кримсько-татарського народу. Він обурений тим, що кримських татар, а не росіян, визнали корінним народом України.

“Мусульмани, які крали православних українців і гнали їх в рабство, наш корінний народ? А мільйони православних росіян, які проживають на території України, тоді хто? Тупик!” – написав одіозний нардеп. Також Ківа назвав владу країни “клоунами” і побажав “розвалу і самознищення” України. За його словами, “чим раніше це відбудеться, тим більше шансів на її відродження”.

Кива не одноразово в ефірах російського-пропагандистського ТБ образливо відгукувався про Україну і президента Володимира Зеленського.

У пропагадистському ток-шоу Кива запевняв, що особисто президент України Володимир Зеленський нібито “поставив задачу” до Дня Еезалежності посадити його до в’язниці. Доречі, в коментарях українці цього дуже і дуже бажають.

Як сказав Кива, загребуть його за статтею про заборону пропаганди комуністичної і нацистської символіки, яка передбачає тюремне ув’язнення від 5 до 10 років. Кива назвав себе “лідером антифашистського руху” і “ключовим гравцем опозиції”, а також запевняв, що саме за це його нібито хочуть запроторити до в’язниці. При цьому він визнав, що порушив українське законодавство демонстрацією символіки СРСР.

“Експертиза пройдена. Дійсно, зірка Червоної армії. Вони розглядають це як пропаганду. Суд прийме рішення, і Киву закриють у в’язницю”, – сказав представник “ОПЗЖ”.

Потураючи російській пропаганді, Кива назвав Україну “фашистською”, заявивши, що її вулицями нібито розгулюэ “зігуючий натовп”. Депутат визнав, що багато українців будуть аплодувати, якщо він опиниться у в’язниці. Цих людей він назвав “хворими”. Крім того, Кива пообіцяв заявитися в шапці з червоною зіркою прямо в суд, якщо його будуть судити що скоріше за все дуже скоро і відбудеться.

Зазначимо, уже з’явилась реакція на безглузду заяву Киви щодои корінних народів. Микола Полозов так прокоментував брехню Киви:

Мало хто в Росії читав ухвалений Верховною Радою України закон “Про корінні народи України”.

Більше орієнтуються на думку Путіна, який його розкритикував, оскільки там не вказано росіян, що потенційно може порушити їхні права.

Відкрию страшенну таємницю. Українців у цьому законі теж не вказано. Закон про корінні народи не охоплює прав титульної нації і національних меншин, які мають власні державні утворення.

Істерика у Кремлі передусім зумовлена тим, що закон надав права і можливості кримським татарам, більшість із яких живе на окупованій території у Криму.

Цей закон є прологом до подальшого створення національно-територіальної автономії у складі України.

А ця обставина в сукупності з міжнародно-правовим принципом права нації на самовизначення є найпотужнішим інструментом із деокупації захопленої території.

“Не твоя, ось і скаженієш” – резюмував він.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.