20 хвилин тому! Прямо з Британії – Джонсон вмазав: Зеленський вражений! РФ бомбить – ніхто не чекав

Державний міністр з питань безпеки Даміан Хайндс заявив, що Росія, Китай та Іран є найбільш ворожими державами для Великої Британії.

Про це каже Хайндс в інтерв’ю The Telegraph.

У відповідь на прохання журналіста назвати найбільш ворожі для Великої Британії держави, британський міністр перерахував три країни – Китай, Росію та Іран.

“Три країни, які я назвав, фізично мають у своєму розпорядженні людські ресурси, широко присутні в кіберпросторі і можуть масштабно розгортатися. Вони можуть проводити та проводять інформаційні операції та беруть участь у них безліччю різних способів. Я думаю, що важко уявити повний список, тому що існує так багато потенційних способів… Шпигуни на місцях, кібератаки, військові в режимі готовності, кампанії дезінформації”, – зазначив політик.

Ще однією ворожою державою Хайндс назвав Північну Корею.

Міністр попередив, що карантинні обмеження в Британії несуть загрозу активізації терористичної діяльності в країні.

Він зазначив, що вимушене перебування вдома біля гаджетів поза суспільством призводить до того, що це використовують вербувальники екстремістських організацій.

Ісламські терористи залишаються потужною загрозою, а в країні “є чимало людей, яких ви могли б охарактеризувати як людей зі змішаним, неясним чи нестабільним мисленням”, вважає міністр.

Газета зазначає, що раніше британські спецслужби попереджали, що екстремісти прагнуть використовувати обмеження, пов’язані з пандемією, і які змусили людей проводити більше часу в інтернеті, для активізації зусиль щодо поширення пропаганди та вербування за допомогою віртуальних платформ.

Варто підкреслити, що напередодні очільник нашої країни Володимир Зеленський розмовляв телефоном з високопосадовцем Британії Борисом Джонсоном.

Зокрема, спілкуючись з президентом Росії, британський прем’єр наголосив на підтримці територіальної цілісності нашої країни владою Британії. Як він запевнив, британська влада братиме на озброєння всі можливості дипломатичних й економічних повноважень, співпрацюючи із союзниками, щоб не допустити агресії РФ стосовно нашої країни.

Лідери України та Британії обговорили питання щодо того, як зменшити залежність нашої країни та країн Євроспільноти від постачання голубого палива з РФ та зробили акцент на необхідному прискоренні в розвитку екологічно чистих та перспективних джерел енергії.

За оприлюдненою інформацією, високопосадовці обох країн висловились про цінність діалогу, зокрема, з РФ і погодили, що залишатимуться в тісних контактах. Разом з тим, прем’єр Британії зробив наголос на питанні важливості дотримання всіма сторонами Мінських угод.

Разом з тим, за інформацією ОП, лідери присвятили час обговоренню безпекової ситуації навколо нашої держави та кроки міжнародних союзників України, аби врегулювати збройний конфлікт в Донецькому регіоні.

Окремо Джонсон зазначив щодо неприйнятності пуску нового газогону “Північний потік-2” в якості зброї.

Як відзначили в Офісі президента, обговорюючи аспекти взаємодії нашої країни з Альянсом, лідери двох країн погодили спільну позицію щодо того, що “жодна третя країна не може блокувати євроатлантичну інтеграцію України”.

Нагадаємо, що Джонсон заявив, що попередив Путіна про катастрофу, що наближається.

“Якщо Росія буде настільки нерозважливою і навіженою, щоби почати вторгнення на суверенну територію України, то ми спільно з нашими союзниками застосуємо надзвичайно жорсткий пакет економічних санкцій. Я сказав президенту Путіну, що, я гадаю, будь-які такі військові дії з його боку стануть катастрофою не лише для Росії та України, але й цілого світу”, – сказав він.

Джонсон запевнив, що Британія підтримуватиме Україну в протистоянні з Росією.