20 хвилин тому! Розміщення ядерної зброї – світ “в ударі”, жорсткі дії РФ: США збентежені, приготуватися до гіршого!

За інформацією ЗМІ, під час перемовин зі США представники Росії погрожували, що можуть розмістити ядерні ракети поблизу американської території. Про це інформує американське видання The New York Times.

Відомо, що прямих заяв від представників РФ не було, однак натяки були більш, ніж зрозумілими. Така заява збіглася з оцінками американської розвідки, що Росія може розглядати можливість розгортання нових ядерних озброєнь, можливо, тактичної ядерної зброї.

У статті теоретизують, що все це може бути блефом. Чиновники США кажуть, що поки що не бачать кроків щодо переміщення ядерної зброї в цьому плані, зазначає NYT.

За версіями журналістів, швидше за все, це – чергова спроба держави-агресорки залякати США, аби ті прийняли так звані “гарантії безпеки”.

Заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков припустив, що ракети можуть розмістити на Кубі та у Венесуелі. Такий розвиток подій можливий, якщо перемовини проваляться, – заявив Рябков.

Сергій Рядков традиційно заявив про “провакації” у сторону Росії. За словами диплома, якщо нібито на Москву чинитимуть тиск, вона “буде змушена” розмістити військову інфраструктуру в лояльних країнах Латинської Америки.

Як наголошує The New York Times, якби Москва реалізувала такий план, це може призвести до конфронтації рівня Карибської кризи 1962 року. Йдеться про напружене протистояння між США та СРСР через таємне розміщення Радянським Союзом ядерних ракет на Кубі. Тоді світ перебував дуже близько до ядерної війни.

Як зазначається в публікації, Москва може застосувати і кібератаки, що днями відчула на собі Україна, коли хакери атакували близько 70 українських урядових сайтів. Подібним чином армія російських хакерів може посіяти хаос в електромережах Європи та США.

Як зазначають журналісти із посиланням на американських офіційних осіб, російські хакери можуть використати шкідливе програмне забезпечення для порушення роботи американської інфраструктури.

Існують також побоювання, що якщо проти Москви будуть запроваджені санкції, Кремль у відповідь може застосувати кібератаки російських програм-вимагачів.

Журналісти в публікації не виключають, що цей блеф – “частина кремлівської кампанії залякування”, створений для того, щоб нагадати президенту США Джо Байдену, що Путін все ще здатен спровокувати величезні потрясіння.