20 тисяч окупантів!Істерика на фронті-ворог в котлі: грандіозне оточення!Херсон буде наш, ЗСУ вперед

Угруповання у 20 тисяч осіб відрізане українською армією.

Російські війська вже готові тікати з правобережжя Херсонської області, але вони не можуть, оскільки ЗСУ постійно знищують переправи.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь.

«Вони не можуть звідти (з правобережжя Херсона – ред.) тікати. Можна спробувати на човнах плисти. Звісно, ​​вони готові. Вони не розуміють, що там роблять. Але їх туди привели дуже багато – там приблизно 20 тисяч людей, які чітко розуміють, що у них немає шансів, тим більше після того, що сталося на Харківщині», – сказав він.

За словами експерта, більшість російських офіцерів, які знаходяться на правому березі Херсона, розуміють, що їхнє становище абсолютно безперспективне.

«Шансів бігти в Крим у них дуже мало, за спиною у них Дніпро і переправи, що постійно руйнуються. Деякі з них можна відремонтувати, але це все дуже нестабільно та неефективно», – додав він.

Власник російського ПВК Вагнера (“Ліга”) Євген Пригожин вербує російських в’язнів воювати в Україні ще з липня. Через гостру нестачу кадрів у РФ навіть вирішили раніше провести випуск курсантів у військових академіях.

Про це йдеться у свіжому звіті британської розвідк.

Так, у розвідці наголосили, що вербування з боку Пригожина посилилося. У ролику, який з’явився у мережі, “кухар Путіна” заявив, що шукає “бійців для штурмових частин”.

А російські військові навчальні заклади скорочують курси навчання та переносять терміни випуску курсантів. Через те, що проблеми армії РФ стали гострішими, молодих військових задумали одразу ж відправити на війну.

Те, що відбувається, на думку британських розвідників, свідчить про те, що найсерйозніші втрати РФ – у підрозділах бойової піхоти та молодшому офіцерському складі.

Як відомо, на тлі поразки на Харківщині військово-політичне керівництво росії посилило приховану мобілізацію. Російські чиновники активно закликають громадян “самомобілізуватися”. Про це повідомляє ISW.

Одним з таких агітаторів є глава чечні рамзан кадиров. Він закликає чоловіків “не чекати на оголошення воєнного стану”, а добровільно долучитися до війська.

Кадиров заявив, що кожен суб’єкт росії повинен “довести свою готовність допомогти”. Для цього, мовляв, потрібно залучити щонайменше 1 тисячу військових. Такі тези активно транслюють і російські пропагандисти та губернатори. Так званий “керівник” окупованого Криму сергій аксьонов оголосив про формування на півострові 2 “добровольчих батальйонів” на підтримку закликів кадирова.

Кремль та державні ЗМІ раніше не проводили заклики до вербування по всій країні, а натомість доручали це місцевим чиновникам і ЗМІ.

“Речник кремля дмітрій пєсков 12 липня невиразно привітав створення батальйонів, тоді як 47 лояльних суб’єктів федерації рекламували та фінансували кампанію набору регіональних добровольчих батальйонів”, – заявили аналітики ISW.

Вони припускають, що таке вербування може забезпечити більшу підтримку кремля серед націоналістичних діячів, які дедалі більше критикують російське міноборони. Водночас дослідники американського Інституту вивчення війни не впевнені, що цей рух не призведе до створення великої кількості боєздатних військ.

Зауважимо, з позицій квазіреспублік так званих “лнр” та “днр” втекли вже понад 3 тисячі мобілізованих. Вони не хочуть воювати і розуміють, що всіх не покарають.

Близько 3,5 тисяч примусово мобілізованих у тимчасово окупованих території Донеччини та Луганщини, так званих “лнр” та “днр”, просто втекли з позицій та повернулися додому. Про це 24 каналу повідомили джерела у розвідці.

Незаконно мобілізовані у квазіреспубліках відмовляються їхати на війну. Ті, яких вже забрали, просто повертаються додому. Таких випадків тисячі, тому окупанти не можуть всіх посадити.