3 напрямки! Перейшли в наступ – екстерне звернення Гайдая: назвав міста. Всього за вечір!

На Луганщині активні бойові дії не вщухають на 3-х напрямках: Сватівському, Кремінському і в районі Білогорівки.

Водночас найгарячіше зараз — на Кремінському. Тут окупанти намагаються прорвати оборону українських захисників. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, на Сватівському напрямку ситуація більш стабільна. Тут ЗСУ активно нищать ворожу техніку.

“Вдається кожного дня нищити важку техніку ворога. За один вечір наші захисники спалили 3 ворожі БМП. Буденність — кожного дня ворожі обстріли. На Кремінському напрямку відрізняється ландшафт — тут більше лісів. На Сватівському — більш поля і лісосмуги, і там працюють ворожі снайпери. Ми нещодавно бачили відео, як один боєць там тримав оборону. Окупанти почали застосовувати нову тактику — вони пускають броньовані машини, а між ними йде піхота. Вони у такий спосіб намагаються під прикриттям техніки зайти на наші позиції”, — розповів Гайдай.

Він додав, що попри складність ситуації на Луганщині, вона контролюється силами оборони. Противник продовжує накопичувати особовий склад та важку техніку.

Водночас напередодні росіяни обстріляли Невське. Поранено літню жінку

“Окупанти накрили масованим вогнем деокуповане селище Невське Сватівського району.

Зруйновано приватні будинки.
Травмовано місцеву мешканку 84 років. Жінку доставлено до лікарні на Донеччину.

В населеному пункті досі залишаються більше 100 людей” – повідомив він.

Тож останнім часом російські окупанти посилили наступальні дії в Донецькій і Луганській областях, промацуючи оборону українських військ. Про це в ефірі телеканалу розповів пресофіцер 112-ї бригади ТРО ЗСУ Андрій Ковальов.

Він, із посиланням на Генштаб, зазначив, що російські окупанти пробують вести наступ і на Вугледарському напрямку, і на Бахмутському, але ведуть їх безрезультатно, зазнаючи великих втрат у живій силі.

“У боях за Бахмут армія РФ втратила більше військових, ніж у двох чеченських війнах разом узятих. У зведеннях Генерального штабу ЗСУ ми повідомляли, що в Токмаку Запорізької області російські окупанти розгорнули мобільні крематорії для того, щоб спалювати тіла своїх військовослужбовців. Спалюючи військовослужбовців, військове командування може допомогти російському бюджету не виплачувати компенсації сім’ям загиблих. На території тимчасово окупованої автономної республіки Крим у районах Севастополя і Сімферополя є російські крематорії, де теж у такий спосіб утилізують військових армії РФ”, — повідомив Ковальов.

За його словами, в Луганську область прибули іранські фахівці, щоб допомагати російським військовим у навчанні роботи з безпілотниками.

“Це попри те, що Іран всіляко відхрещується від співпраці з РФ”, — додав пресофіцер.
Також він розповів, що росіяни не відмовилися від виходу на адмінмежі Луганської та Донецької областей.

Водночас українські війська підуть у контрнаступ тоді, коли повністю посиплеться російська лінія фронту, коли ЗСУ розіб’ють усю техніку російської армії та знищать живу силу. Це станеться до кінця березня, і саме тоді Україна отримає всю обіцяну бронетехніку і важке озброєння.

Про це заявив військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула.

“Зараз російська армія буде кидати в бій все більше і більше мобілізованих, причому в режимі — тиждень від мобілізації до фронту. Тобто, повістка — військкомат, вдягнули старе обмундирування, дали старий автомат, не дали постріляти, не сильно погодували, вдягнули чоботи, каску, не вдягнули бронежилет – і на фронт. Скільки російська армія може так протриматися? Досить довго. Якщо не буде йти великий наступ, то, “згодовуючи” по тисячі бійців на день, вона може триматися досить довго”, — вважає він.

Притула зауважив, що Путін і генерали РФ розуміють, що українська армія готується до контрнаступу, тому теоретично окупаційні війська зараз підуть у великий наступ, втративши велику кількість живої сили, залишки бронетехніки, авіації та артилерії.