Мрія Фукса під загрозою! Зеленський зміг- остаточний удар. Більше так не буде

Сталася подія, яку уявити собі ще рік тому було просто неможливо. Рада нацбезпеки та оборони ввела повний пакет санкцій проти 2 олігархів: Дмитра Фірташа та Павла Фукса.

На думку секретаря РНБО Олексія Данилова, обидва бізнесмени становлять загрозу національній безпеці. Дмитро Фірташ постачав титанову сировину для військових заводів Росії, а компанії Павла Фукса незаконно отримували ліцензії для розробки родовищ корисних копалин в Україні.

До недавнього часу ця людина взагалі не вважалася українським олігархом, бо мала російське громадянство і вела бізнес в Москві.

Однак після Майдану Фукс раптом вирішив переїхати в Україну і розвивати бізнес тут. На відміну від того ж Фірташа, який володіє кількома індустріальними гігантами, Павло Фукс значних активів в Україні не має. Про це зазаначив журналіст Денис Казанський в програмі “Антидот” на 24 каналі

Після втечі з країни Віктора Януковича і його найближчого оточення, Фукс почав купувати компанії, що раніше належали їм і мали ліцензії на розробку великих родовищ газу. І хоча сам Павло Фукс це заперечував, рішення РНБО підтвердило, що саме він стояв за скупкою активів команди Януковича.

Цікаво, що у своєму виступі секретар РНБО Данілов назвав Фукса російським бізнесменом. Саме так до 2017 року його називали і в українських ЗМІ.

У якийсь момент російський олігарх якось непомітно навчився видавати себе за українського, але факт залишається фактом – Фукс приїхав в Україну з Росії у розпал війни, отримав у своє розпорядження активи корупціонерів, що втекли до Росії, і в такий спосіб може бути лише ширмою для більш впливових людей у Росії, які діють за його спиною.

Є і ще одна деталь, яка робить Фукса ще більш підозрілою і неоднозначною фігурою. Російський бізнесмен близько дружив з покійним мером Харкова Геннадієм Кернесом.

Коли Кернес тяжко захворів і потрапив до лікарні, Фукс став єдиною людиною, яка постійно мала доступ до мера і стверджувала, що перебуває з ним на прямому зв’язку та навіть спілкувалася від його імені.

Ця обставина допомогла Фуксу скористатися недієздатністю Кернеса і поставити керувати Харковом свою людину – Ігоря Терехова.

Коли харківський мер уже був при смерті, від його імені до Харківської міськради надійшов лист, в якому Кернес нібито пропонував обрати Терехова секретарем міської ради. Лист було завірений не особистим, а електронним підписом Кернеса.

Чи зміг би Кернес в той момент написати такий лист – велике питання, адже з лікарні Кернес жодного разу не звертався до своїх виборців навіть через відеоролики у соцмережах. І про те, що мер у дуже поганому стані, в Харкові здогадувалися ще за кілька місяців до його смерті.

Саме завдяки цьому відверто липовому листу протеже Павла Фукса – Ігор Терехов – і був обраний секретарем міської ради. І тепер саме він керує Харковом.

У зв’язку з цим, після введення санкцій проти Фукса виникає цілком закономірне питання – що робити з його ставлеником на чолі другого за величиною міста України? Тепер виходить, що Харковом керує людина, яку за допомогою махінацій зробив секретарем міськради російський бізнесмен, визнаний загрозою національній безпеці.