Героїчний вчинок! Маріуполь вистоїть: ціною власного життя. Україна врятується – не забудемо!

Українські захисники героїчно протистоять ворогові. У Маріуполі старший офіцер прикордонних військ України підірвав себе на радіостанції, щоб вона не дісталася російським загарбникам. Про це під час брифінгу повідомив радник голови офісу президента Олексій Арестович.

«За попередніми даними, сьогодні в Маріуполі один із старших офіцерів Прикордонних військ будучи оточеним ворогами та пораненим підірвав себе разом із радіостанцією, щоб вона не дісталася противнику. Останніми словами в радіостанції були «Слава Україні!». Низький уклін, шана і честь нашим прикордонникам», – повідомив Арестович.

Арестович вважає, що росіяни кинуть всі сили на захоплення Маріуполя.

“Вони всі сили, швидше за все, кинуть на остаточне захоплення Маріуполя”, – наголосив він.

Арестович наголосив, що українські війська на цьому напрямку тримають оборону. “Підпирати дуже важко, там капітальні споруди. Ми ще подивимося. Щодня надходять повідомлення з Маріуполя, як “Азов” та інші підрозділи нищать та нищать росіян. Місткі бої – це дуже і дуже важко”. – зауважив він.

Директор з персоналу Азовсталі Іван Голтвенко розповів що відбувається у Маріуполі просто зараз. За його словами, окупанти не дають можливості евакуювати жителів Маріуполя навіть із найближчих населених пунктів. Автобуси стоять на під’їздах до Бердянська, згоду на евакуацію не дають.

Повідомляється, що на базах відпочинку у Запоріжжі, Кам’янському та Кривому Розі створено місця для тимчасового розміщення біженців.

Як заявив український президент, Маріуполь – серце цієї війни. Воно б’ється. Ми воюємо, ми міцні. Якщо воно перестане битися, у нас будуть більш слабкі позиції.

“Чим міцніша наша позиція в Маріуполі, тим міцніша наша позиція на сході держави, в ООС”, – зазначив Зеленський в інтерв’ю APNews.

Так, Зеленський вважає, що бої за схід України і, зокрема, за Маріуполь, визначать хід війни – і якщо ЗСУ зазнають там поразки, росіяни можуть покинути переговори і знову окупувати деокуповані території.

Зеленський також сказав, що йти на переговори після катувань українців складно, але “ми повинні не втрачати можливості на дипломатичне вирішення, якщо вони в нас будуть”.

“Люди сприймуть мир у будь-якому випадку, тому що люди хочуть, щоб ця війна закінчилася. На наших умовах, умовах незалежності України, але… кожна сім’я щось втратила – і я не думаю, що їх задовольнить будь-який мир на будь-яких умовах.

Але якщо ми говоримо не емоційно, війна повинна закінчитися миром, або закінчиться мільйонами жертв. І навіть там, де мільйон жертв, все приходить до закінчення війни.

Так, ми повинні боротися – але заради життя. Ти не можеш боротися заради пилу, коли вже нічого немає, немає людей”, – сказав Зеленський в інтерв’ю Associated Press.

Як повідомлялося, російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей.

У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі досі перебувають близько 130 тис. мирних людей, вони благають про порятунок.

Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі від голоду втрачають свідомість на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах.

У Маріуполі знаходяться бійці полку «Азов», які продовжують боронити місто.

За даними британської розвідки, Маріуполь зараз є головною метою російської армії. Взяття міста може допомогти Росії поєднати окупований Крим сухопутним кордоном зі своїми територіями.