5 хвилин тому! Масштабний похорон армії РФ: прямо на Донбасі – деталі нечуваного розгрому!

Лисичанськ може перетворитися на могильник для російських окупантів

Якщо в Лисичанську почнуться вуличні бої, то вони можуть перетворитися на справжню катастрофу для окупантів. Місто здатне стати великим могильником для росіян.

Про це 24 каналу розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов. Він повідомив, що зараз поблизу міста тривають бойові дії. Російські загарбники намагаються просунутися в бік місцевого нафтопереробного заводу та хочуть взяти під контроль трасу Лисичанськ – Бахмут.

Снєгирьов наголошує, що не потрібно панікувати через ситуацію, яка склалася поблизу Лисичанська. Географічно місто розташоване вище, ніж усі сусідні міста та села. Це дозволяє Збройним Силам України тримати під вогневим контролем найближчі населені пункти за допомогою ствольної артилерії.

Не варто й забувати, що росіяни сконцентрували на території Луганської області величезну кількість живої сили та техніки – за різними оцінками, від 50 до 60 батальйонно-тактичних груп. Загальна чисельність БТГр, яку окупанти залучили на війні проти України – близько 106 – 110. Проти такої кількості нелегко боротися.

Можна говорити, що на певній ділянці фронту коефіцієнт переваги росіян у живій силі від 1 до 7 – від 1 до 10. Вони використовують тактику продавлення української оборони за допомогою живої сили, – зазначив Дмитро Снєгирьов.

Якщо в Лисичанську розпочнуться вуличні бої, то російська окупаційна армія може зазнати колосальних втрат. До прикладу, після боїв в Сєвєродонецьку загарбники вивели з Луганської області 76 десантно-штурмову дивізію, яку вважають однією з найкращих. В однієї з інших дивізій взагалі втрати були до 60% у живій силі.

Втрати мобілізованих та бойовиків з Донецька та Луганська взагалі ніхто не рахує. Відомо, що лише в Первомайську в лікарні лежало близько 900 військових, з них 300 – загинули через неякісну медичну допомогу.

Саме тому можливий штурм Лисичанська може перетворитися для російських окупантів у великі проблеми.

Є всі підстави вважати, що Лисичанськ може перетворитися на могильник для збройних сил Росії, – підкреслив Дмитро Снєгирьов.

У Москви, кажуть аналітики, зараз нова тактика – на обмеження російських втрат. Проте у випадку Сєвєродонецька вона зовсім не спрацювала: окупанти залишились без значної кількості техніки та живої сили.

В Інституті вивчення війни зазначили, що це сталось завдяки українській обороні обласного центру Луганщини. У найближчому майбутньому, кажуть аналітики, ЗСУ можуть відійти і з Лисичанська.

Цей відхід з Луганщини буде спрямований, ймовірно, на передчасне завершення російського наступу. Також такі дії можуть тривати доти, доки українські сили не займуть більш захищені позиції. Мовиться про вирівнювання лінії фронту – вздовж прямої лінії з більш укріплених міст та сіл.

Росіянам доведеться форсувати Сіверський Донець.

Аби продовжити наступ окупантам, що залишились в Сєвєродонецьку, потрібно буде форсувати Сіверський Донець. Цей рух потребуватиме якогось часу, бо російська армія зруйнувала три основні мости. Також час потрібен на відновлення боєздатності.

На фоні цього також зазначимо, українські артилеристи завдали удару по позиціях російських військ. Їм вдалось знищити батарею самохідних артилерійських установок “Акація”.

Про свої успіхи розповіли артилеристи 81 бригади Десантно-штурмових та Сухопутних військ ЗСУ. Саме вони нанесли нищівне ураження ворогу.

Для знищення ворожої техніки українські військові використали 155-міліметрові гаубиці M777. Вони перетворили на купу брухту батарею самохідних гаубиць 2С3 “Акація”.

Полювання продовжується!– пообіцяли українські артилеристи.

Зазначимо, що “Акація” – це радянська 152-міліметрова дивізійна гаубиця. Її використовують для знищення особового складу, мінометних та артилерійських батарей, ракетних установок, танків та пунктів управління.