5 хвилин тому! Шуфрич побілів – просто в Раді. ОПЗЖ трясе – таємний лист. Закрити їх, почалось немислиме!

Цікава справа. Нардеп від “ОПЗЖ” Нестор Шуфрич сьогодні на акції закритих телеканалів анонсував появу ще одного опозиційного телеканалу, який “владі не вийде закрити”.

Про це повідомляє тг-канал “Клименко-Тайм”.

За його словами, новий медіаресурс повинен об’єднати журналістів вже з чотирьох каналів:

“У мене є інформація, що у вас скоро буде можливість працювати на ще одному телеканалі. Невже вони і його закриватимуть? І яким способом?”, – заявив Шуфрич.

Як ми розуміємо, тактика партії – створювати один телеканал за іншим, поки РНБО і ОП це остаточно не набридне. Ось тільки історія з “Першим Незалежним” показала, що їм таки швидше за все не набридне.

Більш того, саме з цим новим телеканалом, за чутками, обійшлися листом від СБУ – то і з іншими будуть обходитися рівно таким же чином. Принаймні, не бачимо причин, чому ні. Позасудові механізми відпрацьовані, вони дають ОП результат – очевидно, ними влада і буде користуватися надалі.

Зазначимо, раніше секретар Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олексій Данілов заявляв, що розуміє стурбованість міжнародних журналістів санкціями щодо телеканалів із оточення кума Путіна Віктора Медведчука. Проте закликав зважати на українські виняткові обставини, зокрема війну, і ретельно вивчити контент вищезгаданих каналів.

Він підкреслив, що на Україну напали, тож влада діятиме так, як потрібно, щоб зберегти державу і незалежність

“Діяльність міжнародних і національних організацій, які опікуються захистом свободи слова і відстоюванням прав журналістів, є надзвичайно важливою і невід’ємною ознакою вільного і демократичного суспільства. Стурбованість, яку ці поважні організації висловлюють щодо санкцій, очікувані і зрозумілі. Водночас вважаємо за необхідне закликати журналістські інституції не робити поверхневі оцінки й стандартні заяви, а вивчити деталі, розібратися у суті, а не за формою”, – підкреслив Данілов.

У відповідь на заяву від International и European Federation of Journalists, мовляв, “заборони повинні застосовуватися лише у дуже виняткових обставинах”, він зазначив, що Україна вже сім років живе в надзвичайних умовах. Йдеться про війну, яку веде проти неї Росія, використовуючи всі технології інформаційної війни, які ніяк “не відповідають міжнародно-правовим стандартам”, але на необхідність дотримання яких вказують українцям.

Секретар РНБО наголосив, що є телевізійні ресурси, фінансування яких фактично здійснює країна-агресор через афілійованих із нею політиків, є одним із знарядь гібридної зброї Росії в боротьбі проти України. Тож IFJ и EFJ він порадив зробити найелементарніший аналіз контенту телевізійних каналів, долею яких вони опікуються, щоб визначити, наскільки він відповідає високим світовим журналістським стандартам об’єктивності і неупередженості.

“Чи можлива була би робота у Великобританії і США під час Другої світової війни філій фашистських газет і радіостанцій? Їх закриття також було би розцінено, як напад на “свободу слова”? А Україна на сьогоднішній день перебуває в ситуації відкритої військової агресії, коли вперше з 1945 року на європейському континенті одна країна зробила спробу анексувати частину територію іншої держави. На нашу країну напали, і ми будемо діяти так, як потрібно, щоб зберегти Державу і Незалежність”, – підсумував Данілов.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.