5 хвилин тому! Таран все: на вихід – рішення Зеленського: “існував конфлікт”. Міністри готуються

В парламентської фракції “Слуга народу” немає великих претензій до міністра оборони Андрія Тарана. Про це заявив на телеканалі “Україна 24” народний депутат від “Слуги народу” Юрій Камельчук, коментуючи чутки щодо можливої заміни глави оборонного відомства.

На запитання, які претензії до чинного міністра оборони, Камельчук відповів:

Я не думаю, що тут справді великі претензії. Єдине, що може бути прикута увага… Я знаю, що існував конфлікт між військовими відомствами. Це єдине, що може мати під собою підґрунтя для чуток. Але, насправді, великих претензій чи намагання вже зараз знести з посади цього міністра я в нашій фракції не бачу.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, то найбільше запитань у влади є до міністра оборони Андрія Тарана. Насамперед, кандидатуру цього міністра, як і міністра закордонних справ, подає сам президент, вже всіх інших – прем’єр.

Політолог Микола Давидюк у коментарі «Слово і діло» припустив, якщо Таран та його найближче оточення залишатимуться на своїх посадах, це знизить авторитет президента серед військових – через неефективність відомства.

Є питання до державного замовлення, оновлення, забезпечення армії, до руху в НАТО, на що Володимир Зеленський робить велику ставку, – вважає політолог. – Якщо оглядатись на діяльність Андрія Тарана, ефективності та віддачі не було, тому його відставка буде логічною. Ба більше, вона принесе президенту електоральні бали.

Зазначимо, що у рамках візиту Володимира Зеленського до США, між міністерствами оборони підписали рамкову угоду про стратегічне партнерство. Однак, за словами політолога, це майже ніяк не вплине на рейтинг Андрія Тарана.

Не можна розраховувати, що від технічних документів зміниться рівень довіри чи авторитет серед військових. Тому це достатньо інфантильна позиція, що підписання одного договору “врятує ситуацію”, – зазначив він.