50 ракет у небі! Масована атака – вся країна під ударом: світла не буде? Екстрена відповідь – переможемо!

О 07.00 31 жовтня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України.

Із літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95/Ту-160 було випущено понад 50 крилатих ракет Х-101/Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область).

44 крилаті ракети було знищено силами та засобами Повітряних Сил у зонах відповідальності повітряного командування «Центр» – 18, повітряного командування «Південь» – 12, повітряне командування «Схід» – 9, повітряного командування «Захід» – 5!

Важливо! Через масовані обстріли критичної інфраструктури вводяться екстрені відключення електроенергії! Повідомили в Офісі президента.

Російські терористи вчергове нанесли масований удар по об’єктах енергосистеми низки областей України. Частину ракет вдалося збити ППО, частина ж влучила в ціль. Служби працюють над ліквідацією наслідків.

Результати ворожої ракетної атаки станом на зараз (що відомо):

Черкаська область: Російська армія атакувала об’єкт критичної інфраструктури Черкащини. Частину області знеструмлено, повідомив керівник ОВА Табурець.

Харківська область: Російські військові двічі вразили об’єкт критичної інфраструктури у Харкові, повідомив міський голова Терехов.

Запорізька область: В Запоріжжі завдали удару по об‘єкту критичної інфраструктури, в місті виникли відключення електроенергії, повідомив в.о міського голови Куртєв. Інформацію про постраждалих уточнюють.

Київська область: Через удари по об’єктах критичної інфраструктури частина Києва без світла, в деяких районах немає води, повідомив міський голова Кличко.
На Київщині в одній з громад зафіксували влучання, повідомив керівник ОВА Кулеба. В області працює ППО, ракетна атака триває. У Києві енергетики працюють над тим, щоб відновити електропостачання після пошкодження енергооб’єкту, що живить близько 350 тисяч квартир у Києві —зазначив Кличко.

Вінницька область: На Вінниччині збили російську ракету — вона впала у цивільні об’єкти, є руйнування, повідомив керівник ОВА Борзов. Загиблих і поранених немає.

В Чернівецькій області є пошкодження критичної інфраструктури внаслідок ракетного обстрілу рашистів.

Світловодськ (Кіровоградська область) – постраждав об’єкт критичної інфраструктури.

Голова Хмельницької ОВА повідомив наступне: Маємо падіння уламків ракет на території області. Є руйнування цивільного об’єкту.
За попередньою інформацією, потерпілих нема.
Працюють спецслужби та ДСНС.

Аналітик Орест Сохар зазначає, що  Нова атака на енергетичну інфраструктуру України матиме для Росії конкретні наслідки. Дещо про них

Десь тижнів півтора тому я прогнозував, що атаки рашистів на українську енергетику можуть припинитися. Припущення базувалися на інсайті про те, що американці передали росіянам ультиматум:

«Якщо і далі намагатиметися влаштувати Україні блекаут, ми передамо ЗСУ далекобійні ракети».

Днів з 10 орки протрималися та знову взялися за своє.

Тепер чекаємо на реакцію Пентагону.