50 тисяч тіл і гори одиниць техніки! ОФІЦІЙНО – ЗСУ побили рекорд: Путін, схавав? Аплодує весь світ!

За 4 місяці активної фази Авдіївської оборонної операції, з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024 року на Авдіївському напрямку російські окупаційні війська під час наступу на Авдіївку Донецької області втратили 47 186 осіб лише серед особового складу.

ЗСУ перетворили на металобрухт – 364 танки, також українські бійці знищили 248 артилерійських систем, 748 одиниць бойових бронемашин та 5 літаків відмінусували ЗСУ в окупантів. Дану інформацію надав Обʼєднаний пресцентр Сил оборону таврійського напрямку.

Погодьтесь, це розгромні втрати навіть для такої великої країни, як Росія. Тим паче, якщо враховувати час і територію, на якій тривали бої. Звісно, майже 50 тисяч окупантів в чорних пакетах не зупинять вище військове командування від подальших штурмів і атак, однак що точно — конкретно ослабить. А до фатальної поразки ворога і без того лишилося не так багато.

«Зараз в рамках так званої спеціальної військової операції ворог задіяв на території України 470 тис. особового складу. Плюс 2 797 танків, бойових броньованих машин, в тому числі БТР, БМП, МТ-ЛБ – 7218, артсистем – 4843, РСЗВ – 1142, пускових комплексів – 48 одиниць», — напередодні заявив військовий експерт Владислав Селезньов.

За його словами, знищення цієї кількості техніки може вплинути на ситуацію на фронті.

«Це те, що задіяне в рамках так званої СВО. Звісно, що в різних куточках Російської Федерації є рештки військових частин, які поки що не задіяні в бойових діях на території нашої країни. Але ж пам’ятаємо, що сухопутна компонента російської армії на 80% задіяна або дотична до так званої СВО», — каже військовий експерт.