600 БОРТІВ ВЩЕНТ! Оце так ранок: Су-35, А-50, МіГи – АЕРОДРОМИ ПАЛАЮТЬ! Кінець терору – Путіна відкачують!

Протягом двох років повномасштабного вторгнення Росії в Україну противник продовжує втрачати літаки з шаленою швидкістю. За даними Генштабу, окупанти отримали «подарунок» в вигляді палаючих 600 повітряних суден. І це ще не кінець, адже в дорозі до України сучасна західна авіація, в тому числі F-16.

Так, нещодавно Силами оборони України було збито ще двоє винищувачів-бомбардувальників Су-34. Проте в інформаційному простору ворога лунають заяви, що це «неправда та маніпуляції». Також висувають версію, що літаки падають через friendly fire.

Варто відзначити, що конкретні методи та засоби, якими українським силам вдається ефективно ліквідовувати ворожу авіацію, залишаються невідомими.

Однак, військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко зазначив, що завдяки певним можливостям Україна може уражати російські літаки, такі як А-50, навіть на відстані понад 250 кілометрів.

Також завдяки цій «довгій руці» можемо дотягнутися до російської тактичної авіації інколи за 100 кілометрів від лінії боєзіткнення.

«Нікому невідомо, чим ми збиваємо російські літаки. От і добре, що невідомо», – наголосив військовий оглядач.

Українські сили також успішно ліквідують російські літаки Су-34, які наближаються на відстань 30–40 кілометрів від лінії фронту. Важливо відзначити, що висота їхнього польоту збігається з дальністю, на яку вони скидають КАБів, що дозволяє українським силам ефективно діяти проти них.

«В більшості випадків ці літаки перебували поза зоною досяжності для комплексів малого та середнього радіуса дії, тому що постійно тримали безпечну дистанцію від лінії боєзіткнення. Зараз їм вже не вдається тримати цю дистанцію», – зазначив Коваленко.

Водночас збиття цих дев’яти російських Су-34 та Су-35 на тиждень не означає, що українські військові наразі почуватимуться безпечніше на фронті. Та як тільки в України з’являться F-16, то окупанти більше не зможуть сховати своїх літаків, та літакопад набере шалених обертів.