7 хвилин тому! Ердоган плюнув Путіну в очі – жорстокий ляпас: диктатор в істериці! Потужно!

Туреччина відкидає рішення Росії анексувати Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій МЗС країни.

“Туреччина не визнала анексію Криму Росією на нелегітимному референдумі, проведеному 2014 року, і щоразу наголошувала на своїй твердій підтримці територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України.

Відповідно до цієї позиції, яку ми зайняли у 2014 році, ми відкидаємо рішення Росії анексувати Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України”, – заявляє Анкара.

Туреччина “не можемо прийняти це рішення, яке є грубим порушенням встановлених принципів міжнародного права”, йдеться у заяві.

Туреччина підтримує вирішення війни на основі справедливого миру шляхом переговорів.

Варто зазначити, міністерство закордонних справ Грузії також рішуче засудило так звані референдуми, проведені Російською Федерацією на території України, та незаконну анексію цих територій.

Про це йдеться у заяві грузинського міністерства, опублікованій на сайті відомства.

Тбілісі вважає дії РФ явним актом насильницької зміни міжнародно визнаних кордонів України.

 “Цією черговою протиправною дією Російської Федерації вкотре були грубо порушені основні принципи міжнародного права, які захищають територіальну цілісність і суверенітет всіх держав. Грузія, яка вже пройшла через досвід насильницької зміни міжнародно визнаних кордонів, ніколи не визнає так звані незаконні референдуми, проведені в регіонах України, та підтверджує свою тверду та непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах”, – сказано у заяві.