7 хвилин тому! Повний розрив на Донбасі – тріумф ЗСУ, ворог зламаний! Україна переможе!

На сьогоднішній день Збройні сили РФ вже не можуть наступати в Україні. Вони переходять до оборони. Про це розповів полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Роман Світан в інтерв’ю програмі “Повітря”.

Він констатував, що за підсумком 5 місяців активних бойових дій російська армія втратила наступальний потенціал. РФ перейшла до оборонної тактики

Про це говорить зокрема те, що вона перестала формувати батальйонно-тактичні групи. Тобто спостерігається зміна побудови управління для вирішення нового завдання – утримання захоплених територій.

“Вони переходять практично до оборонних заходів. Розкрити цю оборону буде дуже складно, якщо вони справді закопають її в бетон”, – повідомив Світан.

Він упевнений, що в лоб штурмувати укріплені позиції росіян військове командування України не буде, оскільки це може призвести до величезних втрат особового складу. ЗСУ підуть іншим шляхом.

“Почекаємо заходу нормальних засобів, які нам обіцяють наші західні товариші і за допомогою нової техніки спробуємо цю оборону розкрити. Починатимемо не в лоб, як у старі радянські часи, а з тилу, тобто виносити склади”, – розповів Світан.

За його словами, ЗСУ планують зруйнувати логістику росіян на глибині до 300 км, щойно із Заходу підійдуть відповідні ракети. Після цього розпочнеться зачистка окупаційного контингенту ЗС РФ.

“Почнемо з фронту випалювати все, що можна випалити”, – констатував військовий експерт.

Судячи з заяв путінської п’ятої колони в Німеччині, Кремль вирішив спробувати тимчасово заморозити ситуацію на російсько-українському фронті. До цього, по суті, закликав відомий “путінферштеєр”, прем’єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер, на це натякають і інші місцеві “розуміючі” Путіна. Пише соціолог Ігор Ейдман.

Мабуть, їм прийшла нова методичка від кремлівських кураторів. Вони отримали вказівку тиснути на німецьке керівництво у цьому напрямі (нічого не досягнуть, але намагатимуться).

Путіну зараз таке тимчасове заморожування війни потрібне як повітря. Тільки вона може врятувати його від повного провалу. Російський наступ на Донбасі остаточно захлинувся. Захопити щось суттєве він уже, швидше за все, не зможе. Навпаки, може втратити. Попереду давно очікуваний український контрнаступ на півдні.

А найголовніше, Кремлю потрібне призупинення активних бойових дій, щоб спокійно провести імітацію референдуму та анексувати окуповані території.

Ця анексія – останній шанс Путіна виправдати війну в очах російських обивателів і постати перед ними в образі переможця, а не ганебного лузера, яким він за фактом стає з кожним днем ​​правальної війни. Поки що українці масовано обстрілюють окупантів і готують контрнаступ, ні про який “референдум” не може бути й мови. Кремлю потрібне тимчасове затишшя не пізніше вересня, коли планується ця необхідна для анексії імітація.

Потім, назбиравши сил, Путін знову спробує знищити Україну, але поки що йому потрібна “заморозка” активних бойових дій, щоб утримати і переварити вже захоплене.

Після цієї війни перше, що ми повинні зробити – ракети, які долітатимуть до Москви. Затверджує журналіст Юрій Богданов.

Прям щоб їх було дофіга. Навіть дуже дофіга. Як олії.

Не як експериментальний зразок.

Не як переробка старої радянської ракети.

Не як “майже як американська”.

А так, щоб не соромно було порівнювати із західними зразками. Реально порівнювати без посилання “натомість своя”.