7 хвилин тому! Тотальний розгром: прямо на Донбасі – окупанти втопилися в крові! Гайдай видав все!

Суттєва перевага в зброї не забезпечує російським військам очікуваного прогресу в наступі. Зокрема, після захоплення Лисичанська в Луганській області минуло понад місяць і за цей час на найуспішнішому напрямку окупанти змогли просунутися щонайбільше на десять кілометрів.

Значна частина цих територій – околиці самого Лисичанська та навколишні села.  Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він зазначив, шо загарбники по два-три рази на тиждень намагаються рухатися вперед в районі Верхньокам’янського. Вчора, 10 серпня, окупанти знову зробили таку спробу, однак вкотре були змушені відійти із втратами.

Гайдай підкреслив, що на інших ділянках, де війська РФ спробували прорвати українську оборону, прогрес за останній місяць ще менш суттєвий.

«Незважаючи на постійне інтенсивне використання артилерії в цих районах, противник не зміг сформувати достатньо боєздатне угрупування військ для того, щоб забезпечити масований наступ», – пояснив Гайдай.

Також голова ОВА розповів, що протягом минулої доби окупанти застосовували авіацію поблизу вісьмох населених пунктів, розташованих на межі областей.

Ба більше, війська РФ намагалися штурмувати одразу за вісьмома напрямками, але під тиском українських захисників відступили. При цьому, бої продовжуються ще на трьох ділянках.

Лише за минулу ніч загарбники випустили 12 ракет, а також здійснили 16 обстрілів зі ствольної артилерії, ще два – із реактивної.

Тим часом, на окупованих територіях загарбники пропонують роботу, але невідомо, чи будуть платити за неї, а безпечних умов праці окупанти не створили.

За словами голови ОВА, росіяни щодня звітують про розмінування окупованих міст, перш за все, об’єктів критичної інфраструктури та будинків. Однак насправді, багатоповерхівки, де знайдені нерозірвані снаряди, окупанти просто огороджують сигнальними стрічками.

Окупанти заявили, що нібито провели обстеження ділянок навколо ліній електропередачі, при цьому ж самі вчора повідомили про загибель двох енергетиків та поранення ще одного внаслідок підриву автомобіля у Смоляниновому, де бойових дій майже не було і війська РФ перебували там із березня.  

«Зокрема, «обстежені і розміновані» 83 підстанції та чотири повітряні лінії в Рубіжному, 47 ТП та одну ПЛ в Лисичанську, 89 ТП та дві ЛЕП в Сєвєродонецьку, у тому числі і ту, поблизу якої і загинули електрики», – розповів Гайдай.

Голова ОВА закликав людей бути дуже обережними, оскільки розмінування на окупованих територіях майже не відбувається.

Також керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай  зазаначив, що російські окупанти не можуть вийти на адміністративні кордони Луганської області, вони виснажені, тож у бій командування кидає приватні військові компанії.

Він підкреслив, що українські захисники надійно тримають оборону і не дають росіянам вийти на адміністративні кордони Луганщини.

“Регулярні сили російської армії достатньо були виснажені, і зараз в наступ кидають більше приватні військові компанії, цей Вагнер…”, – сказав Гайдай.

Він додав, що уповільнити наступ окупантів вдалося також завдяки знищеним ворожим складам, де зберігалося чимало зброї.

Тим часом на окупованих територіях загарбникам не вдається налагодити життя цивільних так, як розповідає російська пропаганда. 

“Населені пункти, з яких вичавили життя і добивають знущаннями у вигляді “ноу-хау по-руски періоду середньовіччя”: “помывочные”, вода з калюж, “буханки” в якості “сучасного комунального транспорту”, багаття у дворі для приготування їжі по сусідству зі сміттям, яке втопило міста області”, – розповів керівник ОВА.

Гайдай додав, що люди, які намагаються дістатися до своїх домівок, аби забрати речі, не впізнають міста і селища, настільки все знищено. Тож довго у них не затримуються.

“До того ж, ті хто раніше не виїжджав, зараз свою думку змінили – і теж їдуть, бо вижити в окупації неможливо”, – підкреслив очільник Луганщини.