7 хвилин тому!ВСЯ ЄВРОПА ЗДРИГНУЛАСЯ-атака на східний фланг: одразу кілька країн!Путін почав наступ?

Бойового потенціалу Російської Федерації для ведення війни, в якій вони могли б розглядати перемогу як основний сценарій, фактично немає.

Однак це не виключає можливості якої-небудь військової авантюри, на яку можуть вирішитися керівники в Кремлі, враховуючи їхній досвід у веденні війни в Україні. Таку думку висловив військовий експерт та учасник миротворчих місій у Косово та Іраку Сергій Грабський.

За його словами, з огляду на те, як Росія веде війну проти України, можна припустити, якою буде ціна військової авантюри РФ проти НАТО.

“Цю військову авантюру ми виключити не можемо. Тим більше потрібно розуміти, що на сьогоднішній день Росія просто фізично не зможе досягти якихось цілей в Україні. А охлосу потрібні перемоги, кремлівський режим повинен показувати своєму населенню, що він міцно стоїть на ногах, домагається якихось перемог”, — зауважив Грабський.

Експерт висловив думку, що, для уникнення великої війни з ядерною державою, країни НАТО можуть відмовитися від використання п’ятої статті.

“І ніби проковтнуть захоплення тієї чи іншої країни, або групи країн на східному фланзі НАТО. Тому виключати в такому випадку війну або агресивні дії проти однієї або декількох країн НАТО на східному напрямку ми жодним чином не можемо. Крім того, ми бачимо абсолютно об’єктивні, чіткі ознаки того, що Росія серйозно готується до ведення бойових дій на цьому напрямку. Ви знаєте, я теж наводжу такий приклад іноді, що якщо подивитися в будь-якому підручнику з основ національної безпеки, то там чітко прописано, що створення органів військового управління оперативного рівня поблизу кордону країни є чіткою ознакою загрози національній безпеці. Таким чином, як по іншому трактувати відновлення Ленінградського військового округу, органів військового управління саме оперативно стратегічного рівня”, — вважає військовий експерт.

Він додав, що Україна навчилася боротися з російською авіацією, але невідомо, як зможуть дати відсіч ворогу країни Балтії чи Польща.

Військовий аналітик Іван Ступак заявив, що країни НАТО проводять найбільші навчання Steadfast Defender 2024, які симулюють конфлікт із рівним противником. Російська Федерація використовує це в пропаганді, стверджуючи, що Альянс готує напад на Росію або Білорусь та проводить розвідку.

“Навчання НАТО — це підготовка і злагодження. Країнам Європи та НАТО є що втрачати. Вони створили величезну економіку. Вони заробляють на мирних товарах, на відміну від Російської Федерації, Північної Кореї. Вони розумом заробляють, а не просто м’язами”, — сказав він.

Steadfast Defender 2024 — ще один привід пропаганді РФ розповісти про те, що Альянс проти Росії готує свою армію і незабаром буде напад.

“Навчання дають можливість пропаганді зайвий раз сказати, що “агресивний блок готується напасти на наш острівець стабільності й принести нам на багнетах ЛГБТ, ось це все, що є в Західному світі й необов’язково для РФ”. Білорусь теж буде грати в цю історію”, — зазначив Ступак.

РФ і Білорусь спостерігатимуть за навчаннями й цілком імовірно, що після проведуть свої, вважає військовий аналітик.

“Білорусь і Росія 100% будуть проводити розвідку. Будуть заміряти, намагатимуться знайти слабкі місця, чого не вистачає у країн НАТО. Намагатимуться зрозуміти ментальність і моральну готовність воювати. Потім вживатимуть дзеркальних заходів у вигляді якихось спільних навчань Республіки Білорусь і Російської Федерації”, — резюмував він.