А тепер тримайтеся! ЦЕ НАША ПЕРЕМОГА — на 700 км: тотальне звільнення! ЗСУ, ви наші красені! вигнали ворога!

Сили оборони України здобули справжню перемогу на морі у цій війні, хоча наша держава не має потужного морського флоту.. Свідченням цього є втеча частини Чорноморського флоту Російської Федерації з Криму в Новоросійськ.

Підводний човен «Ростов-на-Дону», а також кораблі «Оленегорський горняк» та «Мінськ» зазнали серйозних пошкоджень, відновлення яких тепер ускладнене. Особливо слід відзначити ракетний удар по штабу флоту в Севастополі, після якого, ймовірно, отримав поранення (можливо, смертельне) командувач Чорноморським флотом Росії Віктор Соколов. Негайно після цього події в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони заявили про ліквідацію адмірала, але пізніше згладили формулювання: «Наразі відсутній документ із печаткою, що підтверджує смерть адмірала Соколова». Тим не менше, вдалося ліквідувати значну кількість інших офіцерів Чорноморського флоту РФ.

«Дуже позитивно показала себе тактика комбінованої зграї: морські та повітряні дрони, крилаті ракети. Значна кількість російських кораблів пошкоджена. Можна сказати, що ми витіснили надводний флот із західної частини Чорного моря. На початку війни росіяни підходили до нашого узбережжя. Розстрілювали, намагались висадити десант. Ми активізували точкові удари на досить велику дальність, фактично – 750 км. Я маю на увазі удар по Новоросійську. Були удари по Севастополю, по Керчі, по Західному Криму», — розповідає капітан першого рангу запасу ВМС України Андрій Риженко.

Вперше у світі в Чорному морі почав діяти флот морських дронів — і це український флот. Про це стало відомо під час виступу президента України Володимира Зеленського на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва. Крім того, президент України Володимир Зеленський повідомив, у Чорноморського флоту РФ вже немає тотального впливу, адже українські військові частково знищили російський флот. Відтепер ворожі кораблі не можуть повністю домінувати у Чорному морі.