Агресії не встояти! Меркель підтримала – чітка позиція! Вашингтон на зв’язку: Зеленський аплодує!

Кілька країн-учасниць Парламентської асамблеї Ради Європи закликали Росію припинити саботувати мирні перемовини та відвести свої війська від українських кордонів. Зокрема на ситуацію відреагувала канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

За позицію канцлерки їй необхідно подякувати. Таку думку 24 каналу висловила народна депутатка та представниця України в ПАРЄ Євгенія Кравчук.

За її словами, Меркель як політикиня не може дозволити собі сказати все.

«Але Меркель потрібно подякувати за те, що вона була з самого початку і до кінця (з Україною), брала участь у розв’язанні конфлікту і війни. З 2014 року і до сьогодні вона є партнером України», – зазначила Кравчук.

Вона зауважила, що Меркель під час свого виступу відзначила, що спілкувалась з Володимиром Зеленським і мала розмову з Володимиром Путіним.

“Позиція України, Франції та Німеччини є однаковою. Вони всі говорять втрьох з Росією, яка є безумовно агресором”, – сказала нардепка.

В свою чергу, Вашингтон глибоко занепокоєний планами Москви блокувати іноземні військові та державні судна у Чорному морі біля берегів окупованого Криму та у Керченській протоці.

Про це йдеться у заяві для преси речника Держдепу США Неда Прайса.

Дипломат нагадав, що Росія в минулому вже вдавалася о агресивних дій проти українських суден і перешкоджання доступу до українських портів Азовського моря, що мало негативний вплив на міжнародну торгівлю України.

“Це являє собою чергову непровоковану ескалацію нинішньої кампанії Москви, спрямованої на підрив та дестабілізацію України. Такий розвиток подій особливо турбує на тлі достовірних повідомлень про накопичення російських військ в окупованому Криму та на кордоні з Україною — тепер у масштабах, що не спостерігалися з часу вторгнення Росії у 2014 році — та про інші провокаційні акції керованих Росією сил на лінії зіткнення”, – заявив Нед Прайс.

Представник Держдепу наголосив, що США підтверджують свою непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, включно з її територіальними водами. Також США не визнають і ніколи не визнаватимуть заявлену Росією анексію Криму.

“Ми вітаємо Україну за її подальшу стриманість перед російськими провокаціями та закликаємо Росію припинити переслідування суден у регіоні та скасувати накопичення сил уздовж кордону України та в окупованому Криму”, – йдеться у заяві американського зовнішньополітичного відомства.