Ахметов просив Суркова передати керівництво «ДНР» Захарченку – ЗМІ

Донецький олігарх Рінат Ахметов просив соратника російського президента Владислава Суркова передати владу в «ДНР» лідеру бойовиків Олексанру Захарченку. Про це пише Новая газета з посиланням на джерело в Кремлі.

«І хоча були інші кандидати (на кшталт Олександра Ходаковського), зупинитися вирішили на непримітному керівнику донецького осередку бійцівської організації «Оплот», – пише видання.

Воно нагадує, що цю організацію створив у Харкові екс-депутат Верховної Ради від Партії регіонів Олександр Бобков. Серед засновників фігурує також ім'я Сергія Арбузова, який зараз проживає в Москві.

Джерело газети стверджує, що «з початком заворушень на Донбасі фінансування «Оплоту» взяли на себе люди з оточення Ріната Ахметова». Саме «Оплот» охороняв об'єкти, що належать мільярдерові, і будівлю міськвиконкому Донецька, де працював лояльний Ахметову мер Олександр Лук'янченко.

Нагадаємо, що раніше один з лідерів бойовиків «ДНР» Ігор Гіркін заявляв, що саме Владислав Сурков стоїть за всіма діями бойовиків на Донбасі.

 

 

новини про Львів