Альбіни більше немає! Пішла з життя відома російська артистка. Шанувальники не можуть повірити

Померла заслужена артистка РРФСР Альбіна Федорова. Про це в п’ятницю, 15 травня, повідомив голова Спілки театральних діячів Російської Федерації Олександр Калягін.

Артистці був 81 рік. Причини і обставини її смерті не називаються.

«Не стало Альбіни Прокопівна Федорової, чудово талановитої, блискучої актриси, чиє ім’я багато років було нерозривно пов’язано з Псковським театром драми. 10 травня виповнилося 42 роки, як Альбіна Прокопівна вийшла на сцену цього легендарного театру, де зіграла безліч головних ролей, про які не кожна актриса може і мріяти … У 28 років їй вже було присвоєно звання заслуженої артистки РРФСР. Альбіна Прокопівна була великою російською актрисою, яку завжди будуть пам’ятати з любов’ю і вдячністю », – йдеться в повідомленні.

Альбіна Федорова народилася 1 червня 1938 року. Після закінчення в 1956 році Хабаровської крайової культурно-просвітницької школи працювала в Амурському драматичному театрі, Красноярському драмтеатрі (до 1978 року), з 1978 року – актриса Академічного театру драми імені Пушкіна. 8 січня 1999 була нагороджена орденом Пошани.