Армію НАТО на місто! Вони вже в Україні: ПОЧАТОК БОЙОВИХ ДІЙ – Зеленський тішиться, як дитя, ВАУ!

Макрон відправить війська до Одеси в цьому році – Le Monde. Французька влада розглядає можливість відправлення військ на територію України з червня 2023 року. Ймовірно, якраз і в червні це станеться? Це питання було підняте 12 червня 2023 року на засіданні Ради національної оборони і безпеки Франції, повідомляє Le Monde.

Згідно з повідомленням видання, 21 лютого Макрон у портретній залі Єлісейського палацу заявив перед кількома гостями заходу, що йому «в будь-якому випадку у наступному році доведеться послати деяких хлопців до Одеси». Через п’ять днів, після зустрічі в Парижі з лідерами європейських країн, президент Франції публічно висловив, що західні війська можуть бути відправлені на територію України.

Франція не одна: прем’єр-міністрка Естонії Кая Каллас відмовилася гарантувати, що Збройні сили її країни не будуть направлені до України, зауваживши, що прийняття такого рішення не лежить у її компетенції. Таку заяву вона зробила під час виступу в парламенті, повідомляє видання ERR

Під час години уряду депутати парламенту Рійгікогу обговорювали заяву президента Франції Еммануеля Макрона щодо відправлення військ країн ЄС на територію України. Згодом Каллас запитали, чи має Естонія плани допомогти Києву та відправити своїх військових.

 «Для відправлення солдатів куди-небудь за межі Естонії потрібен мандат Рійгікогу, тож ви зможете вирішити це питання самі. Точно так само, як ми відправляли солдатів до різних місій — для цього потрібен мандат Рійгікогу. Я не можу це вирішити сама. Це питання не пройде повз вас», — наголосила естонська прем’єрка.

Але консерватори вимагали від Каллас гарантій, що естонські Збройні сили не будуть втручатися у воєнні дії в Україні. Проте вона відмовилася гарантувати це.

 

«Я не даю таких обіцянок, тому що обставини можуть змінитися. За вашою інтерпретацією, здається, що втручанням у війну може бути що завгодно.», — наголосила Кая Каллас.