АРМІЮ РФ В МОГИЛУ! Переграли Путіна: Генштаб на ногах – найстрашніше побоїще! ЗСУ вигризли зубами – слухайте всі!

За інформацією розвідки Міністерства оборони Британії, Часів Яр на Бахмутському напрямку ймовірно стане наступною ціллю російських окупаційних військ. Місто наразі знаходиться приблизно за 5 км від лінії фронту. Зазначається, що війська Росії активно працюють над розширенням контролю поблизу міста Бахмут на сході України.

«Російські сили продовжують напади для розширення контролю навколо міста Бахмут, що на сході України, яке Росія захопила в травні 2023. Її сили просунулися, щоб окупувати східні частини села Іванівське та атакували українські позиції в Богданівці», – йдеться у звіті розвідки.

Британська розвідка нагадала, що Часів Яр розташований неподалік – приблизно за 5 км від лінії фронту. При цьому військові експерти вважають малоймовірним те, що російські війська наразі готові до повномасштабного штурму міста.

«Незважаючи на деякі поступові тактичні досягнення, це дуже малоймовірно, що російські війська зараз здатні спробувати повномасштабний штурм міста», – вважають розвідники.

Додамо, начальниця служби зв’язків з громадськістю 80-ї ОДШБр Уляна Созановська в ефірі українського телеканалу розповіла, що ситуація на Бахмутському напрямку доволі напружена, адже російські окупанти застосовують більше сил, а також починають просуватися до Часового Яру на Донеччині.

«Ситуація в зоні відповідальності нашої бригади — на Бахмутському напрямку — залишається дуже напруженою. Ворог починає застосовувати все більше сил, засобів та починає просуватися до міста Часів Яр. Але однозначно їм цього ніхто просто так не дасть», — повідомила представниця ЗСУ.

За її словами, ця ділянка фронту є нестабільною, тому зараз характеризувати дії в Іванівському не можливо.

«Ситуація є досить напруженою та змінюється. Тобто характеризувати дії там зараз наразі складно. Але однозначно вони відрізняються веденням бойових дій в міській забудові», — наголосила Созановська.

Тим часом начальник групи безпілотних систем 241 ОБр ТрО Дмитро Спасиба, розповів, що за минулу добу на Бахмутському напрямку Сили оборони відбили дві ворожі атаки в районах населених пунктів Іванівське та Біла Гора Донецької області.

Нелегка ситуація зберігається вже довгий час на Бахмутському напрямку. Росіяни, як завжди, кидають у бій величезну кількість живої сили, намагаючись просуватися. Водночас ЗСУ стійко тримають оборону.

Ми не зупинимось і знищуватимемо всю нечисть, яка лізе прямо на нас. Життя їх нічому не вчить, вони як стадом ішли на всьому, що можуть, так і йдуть. А наші сили на підході, тільки сплять і бачать, як їх знищувати з усіх наявних засобів. Скільки б вони не лізли, гинуть і будуть гинути, – наголосив Дмитро Спасиба.

Для ліквідації ворожих сил українські військові активно використовують безпілотники, зокрема нічного бачення.

Запеклі бої тривають також в районі Іванівського. Окупанти ні на день не перестають атакувати для того, аби загарбати новий клаптик території.

Це щоденні масові атаки. Вони маленькими групами пересуваються на стику між нашими підрозділами. Але завдяки нашій аеророзвідці та пілотам, ми їх часто виявляємо та завдаємо ураження з усіх можливих сил і засобів. Наші хлопці настільки вмотивовано працюють, що вже навіть черга між пілотами, хто перший знищить ворога, – розповів військовий.

Для більш ефективного ведення бойових дій та ефективного нанесення ударів проти ворога, важливо посилити наші військові зусилля у сфері безпілотних апаратів. Власне, навіть самі екіпажі, що працюють з дронами, виявляють високий рівень майстерності. Це означає, що в разі виникнення будь-яких технічних проблем оператори дронів можуть самостійно та оперативно вирішувати ситуації, підвищуючи загальну ефективність наших військ. Збільшення кількості дронів та розвиток навичок їхнього обслуговування стануть ключовими факторами для досягнення цієї мети.