АРМІЮ В ПОЛОН! Сирський відкрив рота: руки вгору і на здачу – окупанти склали зброю! ЦЕ КАПІТУЛЯЦІЯ!

Ворог вдається до тактики, аналогічної подіям в Авдіївці. Окупанти підвищили активність і обстрілюють вогнем всю лінію фронту на Запорізькому напрямку. Проте ЗСУ ефективно обороняються, знищують окупантів та беруть їх у полон.

Про це повідомив речник «Легіону Свободи» Костянтин Денисов під час телевізійного ефіру на українському телеканалі.

«У росіян є перевага в артилерії та авіації. Користуючись цим, ворог постійно накриває вогнем усю лінію фронту, використовуючи бронетехніку для підтримки своїх штурмових груп. На Запорізькому напрямку окупанти намагаються використовувати тактику авдіївських подій. Заходять, намагаються зачепитися малими піхотними групами за якусь будівлю, обладнати вогневу точку. Ворог намагається просуватися, хоча не завжди з успіхом. Нещодавно на ділянці «Легіону Свободи» росіяни зайняли одну будівлю, але за декілька хвилин туди прилетіла їхня міна, і вони всі 200-ті. Тобто їхній дружній вогонь ніхто не скасовував», — зазначив Денисов.

Також речник зазначив про активне використовування окупантами на Запорізькому напрямку танків і броньованої техніки.

«Танки та інша броньована техніка використовується загарбниками для продавлювання й видавлювання наших хлопців з займаних позицій. Ворожа артилерія б’є постійно. Працює все, від мінометів, радянських танків, які вони використовують як артилерійські установки, до РСЗВ «Град», яка працює безперестанку», — підкреслив Денисов.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях.

Додамо, російська армія в Запорізькій області намагається відбити Роботине. Однак, якщо ЗСУ зможуть вибудувати багатоешелонову оборону, боротьба за село може затягнутись дуже надовго. Про це в інтервʼю українському медіа повідомив військовий ЗСУ з 47 бригади Микола Мельник.

«Якщо ми зможемо вибудувати гарну багатоешеленовану оборону, то вони доволі довго можуть битися головою об стінку. Війна — це танго. Росіяни роблять один крок, ми інший, і таким чином переграємо один одного», — повідомив Микола Мельник.

Російські війська провели успішну розвідку боєм, каже військовий. Однак повноцінний наступ на цій ділянці розгорнути не змогли через хорошу роботу українських БпЛА та артилерії.

«Ми фактично випалили ті позиції під Роботиним, на які зайшли росіяни, і наша піхота змогла все це добре зачистити. Тому ситуація там поки що складна, але стабільна. Але тут треба задуматися. Якщо росіяни змогли зайти на наші передові позиції лише розвідкою боєм, то чи все у нас там добре?» — сказав військовослужбовець.

Микола Мельник лише сподівається, що військове командування зробить правильні висновки і підготується до наступу росіян на цьому напрямку.

«Чи є у них сили для наступу на Роботине? Звісно, є. Чи є у них перспектива його захоплення? Звісно. Чи зможуть вони це зробити? Велике питання. Все буде залежати від боєздатності наших частин», — переконаний Микола Мельник.

Вранці головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у своєму фейсбуці наголошував, що ситуація на фронті залишається складною, особливо на авдіївському й запорізькому напрямках, однак попри все українські військові тримають позиції та відбивають штурми росіян.

«Ворог продовжує активні наступальні дії на багатьох напрямках. Особливо напружена ситуація склалася на авдіївському та запорізькому напрямках, де російські штурмові підрозділи намагаються прорвати оборону наших військ і захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі, Красногорівка [Донецької області]», – зазначив головнокомандувач.

За його словами, тривають «жорсткі бої» в районах Вербового й Роботиного Запорізької області, над якими ворог намагається повернути контроль, однак окупантам не вдасться досягти успіхів на цьому напрямку.