Аваков особисто відправив! Термінова нарада – Зеленський сказав їм все. Соратник Порошенка “догрався”

На традиційній селекторній нараді щодо боротьби з поширенням коронавірусу Президент України Володимир Зеленський заслухав інформацію про стан діяльності та напрямки роботи економічних секторів, особливо важливих для країни під час епідемії коронавірусу.

Зокрема, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що за дорученням Глави держави уряд активно напрацьовує програми підтримки різних категорій соціально незахищених верств населення на час карантину та представить перші результати вже найближчими днями.

«Держава має опікуватися найбіднішими. Це – наш прямий обов’язок. Це безробітні, літні, самотні мами, діти без батьків. Кожного дня, поки ми рахуємо, хтось у країні очікує на допомогу. До того ж ми маємо внести ці зміни в бюджет. Тому я прошу вас не зважати на вихідні та якомога швидше розробити ці програми», – наголосив Володимир Зеленський, звертаючись до урядовців.

На прохання Президента уряд також провів переговори з власниками та керівниками заправних станцій щодо необґрунтованого підвищення цін на пальне, й уже найближчими днями ціни знижуватимуться. Також було перевірено підвищення цін на деякі продовольчі товари.

Окрім того, варто зазначити, що пандемію коронавірусу в Італії будуть допомагати долати 20 українських медиків. Сьогодні на літаку Нацгвардії Ан-74 в регіон Марке (схід Італії) полетіла бригада медпрацівників.

Допомагати італійським лікарям українці погодилися добровільно. Через кілька днів Україна також направить в Італію гуманітарну допомогу – спеціальний вантаж дезінфекторів. Про це заявили міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час проводів медиків в «Борисполі».

Аваков пояснив, для чого летять до Італії наші медпрацівники. По-перше, це прояв солідарності і конкретної допомоги, по-друге, в Італії працює багато українців і приблизно 100 з них знаходяться в реанімаціях.

Допомагаючи Італії, ми допоможемо собі. Дуже важливо, що українські фахівці отримають безцінний досвід лікування коронавірусу, – заявив міністр МВС.

Його колега з Міністерства охорони здоров’я Степанов розповів, що в Італію полетіли інфекціоністи, реаніматологи, хірурги, анестезіологи, ендокринологи, невропатологи та медичні сестри, тобто всі ті, хто займається лікуванням коронавірусу.

І якщо багатьом українцям цей крок сподобався – оскільки досвід це дуже важливо, а пік зараження як повідомляє МОЗ, припаде на середину квітня, то народного депутата від партії «Європейська Солідарність» Олексія Гончаренка обурила ідея президента країни Володимира Зеленського, відправити українських медиків в Італію на допомогу в боротьбі з коронавірусом.

Олексій Гончаренко записав чергове відеозвернення. На цей раз народний депутат піддав критиці ідею глави держави відправити до Італії українських медиків на допомогу в боротьбі з коронавірусом. Він вважає, що робити це вже занадто пізно. І якщо і потрібно було відправляти допомогу в Італію, то зробити це потрібно було до того, як там настав пік епідемії. Рішення Зеленського Гончаренко назвав «піаром».

Українці не поділяють цієї думки і зазначають, що піариться якраз таки Гончаренко, а не Зеленський, який розуміє, що там також залишились наші громадяни, яких лікують безкоштовно.