Аваков приголомшений! Голосуємо за відставку – просто в Раді. Шмигаля “винесли” – дико соромно за Кабмін

Позавчора Кабмін звільнив Єгора Фірсова, за якого горою стояв комітет з питань екологічної політики та природокористування. Так розпочала свою публікацію депутатка від “СН” Ліза Богуцька на своїй сторінці у фейсбук.

Подаємо її слова в оригіналі:

Ще вранці УП брала інтерв’ю у Єгора з приводу чуток про можливе звільнення, на що він відповів, що такі розмови ходять давно. Єгор був реально налаштований на боротьбу з отруйними викидами, які труять життя простого українця. Чесний, безкомпромісний, грамотний голова української екоінспекції.

Він не влаштував міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища. Міністерство, яким керує і.о.- Ахметовське протеже.

За те, щоб Єгор залишився на цій посаді, 65 депутатів поставили підписи під зверненням до Шмигаль. Комітет прийшов на Кабмін, щоб підтримати Єгора. Зам голови комітету Олександр Мариковський навіть не встиг закінчити пропозицію на захист Єгора, як йому було вказано, що час на доповідь минув і засідання вважається закритим.

Тобто жирний плювок в обличчя народним депутатам був подарований з особливим цинізмом.

Мені пам’ятається один епізод.

Коли ми на фракції зібралися для сигнального голосування за кабмін, я сказала Шмигаль, який представляв міністрів, як найкращих з усіх, з ким були проведені співбесіди: “Денис Анатолійович. Ми зараз будемо голосувати в залі за міністрів, яких ви обрали. Кожен народний депутат буде брати на себе відповідальність за ваших “кращих з кращих”. І кожен депутат за це голосуванням буде нести відповідальність перед виборцями. І буде відповідати кожен за себе і за ваших міністрів. Не Ви. А ми, народні депутати! “

Сьогодні я хочу додати такі слова: “Денис Анатолійович. Голосуючи за Вас з Вашим кабміном, ми не просто взяли відповідальність на себе, а дали вам роботу. Ми, народні депутати-ваші роботодавці. А ви- наймані особи. Ми можемо вас відправити в відставку (звільнити) так само швидко, як і найняли, голосуючи в залі Парламенту. Так само миттєво, як ви звільнили Єгора Фірсова. Ваша кадрова політика вражає уяву навіть недосвідченого політикою обивателя. Ваші заяви взагалі позбавлені здорового глузду. І, слава Богу, у Вас немає імунітету на рік.
За Вас і Ваш кабмін дико соромно. “

Я зараз пишу не від імені всіх “Слуг народу”. Але думаю, що до мене приєднається вагома частина депутатів, щоб показати Кабміну Авакова червону картку. “