Аваков співпрацюватиме з Тимошенко: Відомий політолог зробив гучну заяву

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков може вести переговори про підтримку Юлії Тимошенко на президентських виборах. Таку думку висловив політолог Кирило Молчанов, передає Корупція.Інфо

За його словами, в «Народному фронті» мало рейтингових політиків, хоча одним з них є чинний глава МВС.

Популярне: Тепер поїхати до країн ЄС українцям стане складніше: Скільки коштуватиме дозвіл і коли почнуть діяти правила

Експерт вважає, що Авакову вигідніше не "тягнути" партію, а зробити самостійну ставку на переможця виборів Президента.

«Я не виключаю, що він (Аваков) давно веде сепаратні переговори з Юлією Володимирівною», – заявив Молчанов в ефірі популярного телеканалу

Як зазначив політолог, складність для Авакова полягає в тому, що Тимошенко не пробачила йому підтримку іншого кандидата на виборах 2014 року.

«Вона вважала, що вона повинна бути Президентом, а її колишні колеги Аваков і Турчинов по суті побігли в іншу команду», – зазначив політолог.

При цьому він припустив, що головний поліцейський не розуміє, наскільки «несолодко» йому буде співпрацювати з новим Президентом.

Відзначимо, що за останній рік Тимошенко неодноразово відгукувалася про главу МВС в позитивному ключі, підкреслюючи, що Аваков намагається зберегти баланс в узурпованої Порошенко влади.

Нагадаємо, згідно з даними опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного в червні, серед усіх громадян України віком від 18 років голоси б розподілилися так (якби у списках не було музиканта Святослава Вакарчука та актора Володимира Зеленського): 11,2% проголосували б за Тимошенко; 7,9% – за екс-міністра оборони України Анатолія Гриценка; 6,5% – за лідера парламентської фракції Радикальної партії Олега Ляшка; 5,2% – за лідера парламентської фракції Опозиційного блоку Юрія Бойка; 5,2% – за нинішнього президента України Петра Порошенка; 4,1% – за лідера партії "За життя", нардепа Вадима Рабіновича.

Якби у виборах брали участь Вакарчук і Зеленський, то голоси б розподілилися так: 10,5% проголосували б за Тимошенко; 6,8% – за Гриценка; 5,8% – за Ляшка; 5,5% – за Бойка; 4,6% – за Порошенка; 4,5% – за Зеленського; 4% – за Рабіновича; 4% – за Вакарчука.