АВДІЇВКУ ЗДАДУТЬ!? З перших уст ЗСУ: ОФІЦІЙНО-ТАМ КАТАСТРОФА, Сирський виведе війська? Деталі тут!

Третя окрема штурмова бригада підтверджує, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки.

Ситуація в місті на момент заведення бригади — надзвичайно критична.

Окремі батальйони 3-ї ОШБр провели рейд у захоплені ворогом райони Авдіївки. Сили противника на нашому відрізку складають орієнтовно 7 бригад.

«Наші бійці демонструють безпрецедентний героїзм. Ми змушені воювати на 360 градусів проти нових, і нових бригад, які заводить противник», — заявляє командир 3-ї ОШБр Андрій Білецький.

За період перебування на Авдіївському напрямку двом бригадам збройних сил росії було завдано критичного ураження. Про точні втрати противника в особовому складі й техніці буде повідомлено згодом, після підтвердження необхідних даних.

Водночас обʼєктивна ситуація в Авдіївці залишається загрозливою і нестабільною. Ворог продовжує активну ротацію своїх військ, і перекидає до міста нові сили та засоби.

Інститут вивчення війни повідомляє, що 14 лютого війська РФ просунулися в районі Авдіївки, але жодних підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було. Російські джерела стверджували, що війська РФ нібито просунулися до основної української сухопутної лінії зв’язку в Авдіївці по вулиці Грушевського. Російські «воєнкори» розповідали, що війська РФ також просунулися на північ від Авдіївки в районі Авдіївського кар’єру, на південь від Авдіївського коксохімічного заводу, а також до 1,4 км у ширину та до 930 метрів у глибину на південь від Авдіївки від Опитного. Проте аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження цих російських заяв.

Речник бригади ЗСУ, яка діє на Авдіївському напрямку, та речник Таврійського угруповання військ Дмитро Луховий заявив, що українські сили зберігають численні шляхи постачання до Авдіївки.

Російський «воєнкор» заявив, що війська РФ нібито контролюють 17,5% Авдіївки. Проте ISW можуть підтвердити, що станом на 14 лютого російські сили наразі займають щонайменше 15,4% Авдіївки, йдеться у звіті.

Українські та російські джерела заявили, що позиційні бойові дії тривали на північний захід від Авдіївки поблизу Новобахмутівки, Очеретиного та Степового; на південний захід від Авдіївки біля Сєверного, Невельського, Тоненького, Первомайського; на південь від Авдіївки в районі ресторану «Царська охота» та Опитного; біля Авдіївського коксохімічного заводу на північно-західній околиці Авдіївки; у північно-західній і південній Авдіївці.

Командувач Таврійського угруповання військ ЗСУ бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що війська РФ завдали 73 авіаудари на Таврійському напрямку (Авдіївка через західну Запорізьку область) і це найбільша серія російських авіаударів на цьому напрямку в 2024 році.

Речник української бригади, що діє на Авдіївському напрямку, заявив, що війська РФ зазвичай щодня завдають понад 30 плануючих бомбових ударів тільки по Авдіївці. Луховий заявив, що російські війська зосередили на Авдіївському напрямку близько 50 тис. солдатів.

Війська РФ нещодавно підтвердили наступ на захід від міста Донецьк. Геолокаційні кадри, опубліковані 13 лютого, показують, що російські війська просувалися на захід від Мар’їнки (на захід від міста Донецьк). Російські джерела стверджували, що війська РФ нібито просунулися в районі Новомихайлівки та Георгіївки, але аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження цих тверджень.

Українські та російські джерела стверджують, що позиційні бойові дії тривали на захід від Донецька в районі Красногорівки та на південний захід від Донецька в районі Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.

Війська РФ нещодавно підтвердили просування поблизу Бахмута на тлі позиційних боїв у цьому районі, що тривали 14 лютого. Геолокаційні кадри, опубліковані 12 і 13 лютого, показують, що російські війська просунулися поблизу Іванівського біля траси Т0504 Костянтинівка-Бахмут (на захід від Бахмута).