Бачили? F-16 в небі – Україно, кінець терору: бойовий виліт. В НАТО відвисла щелепа, ура-ура!

Західні винищувачі F-16 готові надати підтримку українським військовим у знищенні літаків російських окупантів, крилатих ракет та дронів, які ворог випускає в Україні. Наразі військові льотчики за кордоном завершують фінальний етап навчання та вивчають навички повітряного бою.

Очікується, що літаки F-16 можуть з’явитися на українському небі вже у квітні поточного року. Про це заявив військовий аналітик Олексій Гетьман.

«Якщо ми говоримо про системи протиповітряної оборони, то літак F-16 також є такою системою. Він може знищувати не лише літаки ворога, а й повітряні цілі. Балістичні ракети він не може перехоплювати, але його не готували до цього. Проте він може збивати крилаті ракети і «Шахеди»,» — зауважив Гетьман.

Він додав, що росіяни планують випуск нових модифікацій «Шахедів», які рухатимуться зі швидкістю до 500 кілометрів, але західна авіація також може впоратися з ними.

«Тож нехай росіяни продовжують чекати. Якщо вони будуть летіти, ми будемо їх збивати. І коли у нас з’являться F-16, вони не зможуть навіть наблизитися», — заявив Гетьман.

Аналітик припускає, що нові літаки можуть з’явитися на українському небі вже у квітні цього року.

«Це моя суб’єктивна думка. Але, судячи з інформації, яка є відкритою, я вважаю, що ми можемо побачити F-16 десь у квітні. Я думаю, ми побачимо їх не пізніше літа, але до Великодня (5 травня — ред.) точно», — сказав він.

За словами аналітика, українські пілоти вже проходять останню стадію навчання на літаках F-16.

“Юрій Ігнат дуже точно сказав про підготовку наших пілотів. Сказав він таке: пілоти зараз проходять останню стадію навчання, це вже застосування в бою цих літаків. І наголосив, що пілоти мають не просто навчитися літати на цих літаках, а мають навчитися на них воювати. Ось це було дуже влучно”, — додав Гетьман.