Байден обламав все! Викуси, Путін: останній шанс РФ – коридор розрізають. Зеленський не приховує радості!

Після постійних ударів ЗСУ по Кримському мосту росіяни шукають інші способи потрапити в окупований Крим. Російські та китайські бізнесмени, пов’язані з урядом, обговорюють ідею будівництва підводного тунелю, який з’єднає півострів з Росією.

Про це пише The Washington Post.

Як повідомляє видання, переговори, які відбулися наприкінці жовтня, були спровоковані зростаючою стурбованістю Росії щодо безпеки незоконно збудованого мосту через Керченську протоку. 

На думку офіційних осіб США та інженерів, таку ідею буде важко реалізовувати. На будівництво, яке триватиме роками, потрібно буде витратити мільярди доларів. До того ж такі роботи ніколи не проводились в зоні бойових дій.

Але, попри сумніви щодо життєздатності плану, за словами експертів, у Росії є чіткі причини для його реалізації.

«Не зумівши досягти вирішальної перемоги у війні, Росія стикається з ризиком того, що Україна намагатиметься зірвати Керченський міст протягом наступних років», — зазначив Олександр Габуєв, експерт із відносин між Москвою та Пекіном.

Проект також створить політичні та фінансові ризики для Китаю, який ніколи офіційно не визнавав анексію Криму Росією, і чиї компанії можуть потрапити в пастку економічних санкцій, які США та ЄС наклали на країну-агресора.

Попри це, перехоплені електронні листи свідчать про те, що одна з найбільших будівельних компаній Китаю заявила про свою готовність взяти участь. Вони були надані WP українськими чиновниками.

В одному з повідомлень йдеться, що Китайська залізнична будівельна корпорація CRCC «готова забезпечити будівництво залізничних і дорожніх об’єктів будь-якої складності в Кримському регіоні».