Балога: Донбас потрібно відпустити «у вільне плавання» після референдуму

Народний депутат України Віктор Балога закликає нардепів не голосувати за надання окупованому Донбасу особливих прав у Конституції України. Відомі зміни до КУ, вважає Балога, призведуть до ще більшої війни й розбрату.

Про це політик написав у соцмережі, передає Корупція.Інфо.

«По-моєму, уже всі думаючі люди зрозуміли, що від нас хоче Захід у питанні внесення змін до Конституції щодо статусу Донбасу. Так само всі адекватні люди розуміють, що цього робити не можна. Цього поки що не розуміє Гарант», – зазначив Балога.

На його думку, президент робить помилку, вербуючи парламентарів підтримати зміни до Конституції, написані під тиском війни.

«Можливо, Гарант добре подумає і перестане обробляти рабів з коаліції на голосування за Конституцію. Можливо, зрозуміє, що особливий статус Донбасу – це шлях до ще більшої війни та розбрату, який уже не зупинить ні він, ні Меркель з Олландом. Можливо, і раби з коаліції зрозуміють, що ті, хто проголосують за таку Конституцію, назавжди ввійдуть в історію України як зрадники. І їхні нащадки до кінця своїх днів будуть соромитися власного прізвища», – вважає нардеп.

Балога нагадує, що ще не пізно запобігти такому сценарію. Виходом із ситуації він бачить всеукраїнський референдум.

«Хочемо унітарності – давайте проведемо референдум. Давайте спитаємо у людей, чи хочуть вони таку країну. Бо їм тут жити, а не Олланду і Путіну. Якщо народ скаже, що не готовий жити в одній країні з тими, хто вбивав їхніх родичів, друзів і сусідів, то нехай тоді цей Донбас іде собі чи до Росії, чи у вільне плавання. Це їхня справа. Вони спробують збудувати щось своє. Ми – своє. І років через 10 подивимося, що у кого вийшло. Але, я впевнений, що разом ми вже не збудуємо нічого», – додав народний обранець.