“Бариги!”: Саакашвілі викрив скандальну правду про Порошенка. Був свідком цього. Повинні зайнятись правоохоронці

Новопризначений голова Виконавчого комітету реформ Міхеїл Саакашвілі заявив, що Петро Порошенко на посаді президента більшу частину свого часу приділяв бізнесу. А Адміністрацію Президента відвідували його бізнес-партнери.

Про це він розповів в інтерв’ю програмі “Перехресний допит” на 24 каналі та пригадав, що в Адміністрацію Президента у часи Порошенка приходив Макар Пасенюк та Ігор Кононенко.

“Приходив Пасенюк, він там завжди був, а це його приватний банкір. А також Кононенко і його інші партнери. Вони ж реально політиками не були. Це не зовсім бізнесмени, більше їм підходить слово “бариги”, які не можуть відрізняти державні інтереси від власної кишені”, – сказав голова Виконавчого комітету реформ.

“Порошенко половину свого часу витрачав в Адміністрації Президента на свій бізнес, я був свідком цього. Казали, що це може бути перехідний період, ми розуміємо, що він був бізнесменом”, – заявив Міхеїл Саакашвілі.

На запитання, чи використовував Порошенко і його оточення державу для власного збагачення, він відповів: “Звісно, що використовували”.

Мене цікавить питання, чому правоохоронні органи зараз не можуть чогось знайти. Коли я чую, що його можуть звинувачувати за те, що він когось не так призначив, чи не так щось підписав у міжнародних стосунках, то вважаю, що це непереконливо. Треба йти за грошима, знайти гроші, – зазначив політик.

Саакашвілі розповів, що зараз ще не спілкується з Порошенком і лише один раз з ним зустрівся на львівському джазовому фестивалі та додав: “Коли він мене побачив, він з такою швидкістю втік, що мені було дуже смішно за цим спостерігати. В мене немає і бажання. Я б сказав, що цю сторінку свого життя я вже закрив”.