“Без камер та диктофонів”: Журналістка, до телефону якої отримала доступ ГПУ, відмовилася говорити з Луценком

Його закликають розповісти деталі у прямому ефірі.

Журналістка проекту "Схеми" Наталія Седлецька відмовилася говорити з генеральним прокурором Юрієм Луценком щодо надання доступу до даних її телефону.

Про це вона написала на сторінці у Facebook.

Вона заявила, що Луценко відмовився говорити про дозвіл на доступ до телефону Седлецької протягом 17 місяців у прямому ефірі "Радіо Свобода", відповідаючи на запитання редакції. Прес-секретар керівника ГПУ написала, що йому більше підходить кулуарний формат за зачиненими дверима. 

"Це – не особисте питання Наталки Седлецької, тому ніяких закритих зустрічей бути не повинно. Це – питання того, які методи використовує слідство у резонансній справі, про те, яка доказова база зібрана у цій справі. І про те, які методи силовики застосовують проти незалежних журналістів", – написала Седлецька.

Популярне: Українці розбилися в авіакатастрофі: перші подробиці

Вона додала, що бажання Луценка обговорювати такі питання непублічно викликає занепокоєння і підозри. Тому пропозиція прийти на ефір і відповісти на низку запитань лишається відкритою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд надав ГПУ право отримати дані про телефонні розмови, СМС-повідомлення та місце розташування журналістки Наталії Седлецької від липня 2016 до листопада 2017 року. Седлецька та низка інших журналістів є свідками у справі про можливе розголошення державної таємниці та даних досудового розслідування очільником НАБУ Артемом Ситником.