“Без масок і ще обурюються!”: У столиці пенсіонери штурмують відділення Ощадбанку. “Про карантин не чули?”

Обурені пенсіонери нарікають, що їх повільно обслуговують і змушують стояти на вулиці.

Карантин для захисту найбільш уразливих до коронавірусу верств населення виявився марним через платіжки за комунальні послуги. Столичні пенсіонери штурмують відділення Ощадбанку, йдеться в ТСН.12.00

І це попри заяву Уряду, що за несвоєчасну сплату комунальних послуг у період карантину, пільги та субсидії всеодно збережуться, пеню не нараховуватимуть. Але зазвичай  комуналку платять до 20 числа, і за звичкою пенсіонери таки пішли до банків. 

Платити он-лайн, кажуть, не вміють. Зокрема, сумлінні платники вишукувались у чергу під відділенням на Вишгородській, деякі  – у медичних масках.  Але обурюються  –  працює лише одна каса і в приміщення їх впускають по двоє. Тож пенсіонери всім натовпом спробували потрапити у відділення. « Всі комуналку платити, а тут бачите, що коїться», – бідкається пенсіонерка журналістам.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності.

Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони. Роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено.