«Безвіз» для українців деякі країни ЄС можуть заблокувати

Female hands holding Ukrainian abroad passports on the Krakow city center background. Traveling to Europe from Post-Soviet countries or emigration to Europe concept

Ряд країн ЄС мають намір заблокувати надання українцям безвізового режиму, передає Корупція.Інфо

Популярне: Що ж тепер буде? Кравчук попередив українців, що “в РФ скоро дещо станеться

Європолітики побоюються, що вільний в’їзд у ЄС збільшить число нелегальних мігрантів, які шукатимуть роботу, а така перспектива небажана.

 Особливе занепокоєння у зв’язку з можливим скасуванням віз для українців відчувається в Чехії. Там кількість трудових мігрантів з України переважає число приїжджих з інших країн. Беручи до уваги нездатність Києва впоратися з економічною і політичною кризою, приплив українців до ЄС може посилитися, сказав депутат чеського парламенту Зденек Ондрачек. На його думку, зараз скасування візового режиму не відповідає ситуації у сфері безпеки ні в Україні, ні в ЄС.

За словами депутата Європарламенту від Чехії Яромира Кохлічека, Прагу підтримають інші країни ЄС. Може йтися, найперше, про Голландію і Бельгію. Також проти можуть виступити Португалія, Італія, Іспанія, де гостро стоїть проблема безробіття.