Безжальна розправа в Херсоні! Страшні втрати – кинули своїх: правда викрилась. Полон або смерть – переможемо!

Російське командування провело грамотну та успішну операцію щодо виведення своїх військ з правобережної частини Херсонської області. Однак при цьому воно дуже безжально обійшлося з мобілізованими.

Деталі розповів в ефірі YouTube-каналу “Ходорковський LIVE” полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Роман Світан.

Операція з виведення військ РФ, за його словами, розпочалася ще наприкінці минулого місяця, коли командувачем окупаційних військ РФ був офіційно призначений “генерал Армагеддон” Сергій Суровікін.

Щоб прикрити відведення солдатів, росіяни оголосили евакуацію цивільного населення. Саме їхніми спинами прикривалися окупанти.

“Під виглядом мирного населення на лівий берег було перекинуто основну частину важкої техніки разом із військами немобільного плану… Її перекинули разом із мирним населенням на лівий берег”, – розповів полковник ЗСУ.

Проте, уточнив він, при цьому загальна кількість окупаційних військ на правобережжі Херсонщини не зменшувалася. Для цього на місце виведених професійних військ заводили мобілізовані – стрілецькі роти.

“Коли була дана команда “на вихід”, на правому березі залишалися частини ВДВ – високомобільні підрозділи. І саме вони йшли передкрайніми. Ще були залишені на правому березі мобілізовані як демпфер – гарматне м’ясо. Їх кинули на правому березі прикривати відхід основних літерних підрозділів. ВДВ та морської піхоти. Вони залишилися кинуті на правому березі”, – розповів Світан.

Він уточнив, що коли росіяни підірвали Антонівський та Каховський мости, елітні роти вже були виведені на лівий берег.

“Мобілізованих (російському командуванню – ред.) не шкода. Вони використовувалися як ар’єргардні підрозділи, які прикрили собою відхід основних військ”, – повідомив військовий експерт.

Покинутим “мобікам” залишалося лише два варіанти: полон або смерть.